Az internetes cenzúra elleni harc autoriter területeken

Képzelje el, hogy országa teljes káoszban van, és az embereket politikai meggyőződésük miatt letartóztatják az utcán. Cenzúrázzák az internetet, az egyetlen kommunikációs és híradó forrást. Az autoriter területeken sokak számára ez a valóság. A VPN azonban azon kevés módok egyike, amelyekkel megkerülhető az internetes cenzúra.

[wp_ad_camp_1]

A VPN vagy virtuális magánhálózat titkosítja a felhasználó internetes forgalmát és megváltoztatja IP-címüket. Ez lehetővé teszi számunkra a privát kommunikációt és a látszólagos hely megváltoztatását. A VPN-t használó emberek hozzáférhetnek a blokkolt hírwebhelyekhez, a közösségi média platformjaihoz vagy az alkalmazásokhoz bárhol is vannak, akár áramkimaradás alatt is. A cenzúra szélsőséges eseteinek leküzdése érdekében a NordVPN sürgősségi VPN segítséget kínál. Ez egy ingyenes VPN-szolgáltatás az elnyomás és az internetes korlátozásokkal szembesülő emberek számára. A NordVPN-re eddig több mint 430 kérelem érkezett sürgősségi VPN-hozzáférésre 2019-ben. Több mint 350 Venezuelából érkezett, amely súlyos sajtó- és internetszabályozással néz szembe. Kéréseket kaptak Egyiptomtól, Irántól és más, szigorú internetszabályozás alá eső országoktól is.

Az online szabadság mindenütt csökken. Venezuelában, Egyiptomban, Iránban, Kínában és más autoriter országokban kihívás csupán a történések ismerete. Minden televíziós és nyomtatott sajtó állami tulajdonban van, és az ellenzéki híreket eltávolítják. Még olyan demokratikus országok is elfogadtak ellentmondásos törvényeket, amelyek korlátozzák az internet szabadságát. Az állampolgárok alternatív hírforrásként használhatják a közösségi médiát, de még ezek a csatornák sem védettek a hatóságoktól. Ez arra késztette az embereket, hogy a VPN-szolgáltatásokhoz forduljanak segítségért. A földrajzi korlátozások elkerülésén kívül az elnyomó országokban a polgárok VPN-szolgáltatásokat is használnak, hogy névtelenek maradjanak online.