Az iontoforézis, mint bőrápoló csodafegyver

Bőrünk ápolása, a fiatalság, a fiatalosság megőrzése érdekében ma már nagyon sokféle praktikát és technikát hívhatunk segítségül. A sokféle krém, gél és egyéb kenhető csodaszer mellett a technológia is segítségünkre lehet. Az iontoforézis, vagyis a galvánáramot használó elektrokozmetikai kezelés egyike ezeknek a remek, és bárki számára elérhető technológiáknak.

Az iontoforézis valójában annyit tesz, hogy a galvánáram segítségével akár a zsírban oldódó hatóanyagok is egyenletesen bejuttathatók a bőr mélyebb rétegeibe. A kezelés elősegíti a vérkeringést és javítja a sejtek anyagcseréjét, valamint belülről hidratálja a bőrt. A hidratált bőr egészségesebb, feszesebb lesz, a sejtek megújulása pedig abban segít, hogy lassítja a bőr öregedési folyamatát. Mivel egy ilyen kezelés során az adott terület vérellátása fokozódik, a hatóanyagok mélyebben tudnak elraktározódni a bőr alatt, a hatás akár már egy kezelés után is látványos lehet. A technológia fejlődésével pedig a kezelés még hatékonyabb, nem okoz semmilyen kellemetlen érzetet a kezelt személy számára.

A szépségipar fejlődésével, a technológiai újításokkal kapcsolatban mára már eljutottunk odáig, hogy akár saját otthonunkban is lehet ilyen galvánárammal működő kis berendezés. Azonban mindenképpen érdemes bőrgyógyász vagy kozmetikus véleményét kikérni tervezett iontoforézis kezelés, vagy bármilyen komolyabb kozmetikai kezelés előtt. Ugyanis, ha bőrünket nem az állapotának megfelelő kezelésben részesítjük, vagy nem a bőrtípusunknak megfelelő termékeket használunk, nem biztos, hogy a várt hatást érjük el. Problémás bőr esetén mindenképpen érdemes szakember tanácsát kikérni. Bőrünk hozzáértő kezekre bízva meghálálja a törődést, és sokáig ragyoghatunk.