Az olcsó albérletek is lehetnek drágák

Általában az emberek az albérlet keresése során az ár következtében ítélkeznek és egyéb tényezőket figyelembe se vesznek. Elmondható, hogy ez a legrosszabb lakás keresési módszer, hiszen nem csak az albérlet díja a legfontosabb. Sokan már megtapasztalták, hogy a lakásról az első hónap után lehet elmondani, hogy jó vagy rossz.

[wp_ad_camp_1]

Az albérleti szerződés aláírását megelőzőleg a bérleti díj mellett még a havi költségeket is szem előtt kell tartani. Bizonyos esetekben a havi kiadások összege nagyobb, mint az a lakás díja. Az albérlet keresése során vegye figyelembe a kiválasztott lakás közös költségét, vagyis a víz-, csatorna-, szemétszállítási díjat. Ezeket a számlákat az év minden hónapjában kötelessége lesz befizetni, ezért lényegesen fontos már a legelején tisztában lenni a kiadások összegével. Érdemes olyan kérdésekre is választ keresni, hogy az adott lakás szigetelt-e, régiek-e a felszerelt ablakok, és, hogy a szomszédos lakásban laknak-e. Ez a három tényező befolyásolja a későbbiekben a fűtési számlát, amely a téli hónapokban az ön pénztárcáját fogja terhelni.

Albérlet

Albérlet

Albérletek esetében az előleg nem okoz gondot az embereknek a szerződés aláírásakor, de fontos megfigyelni, hogy melyik lakás esetében hány havi lakbért kérnek el. A szakemberek tanácsa, hogy az előleg átadásakor készüljön egy bizonyító papír. Nem kell parkoló díjat fizetni, ha a panellakásokhoz tartozik külön parkoló, azonban ha ez nem így van, akkor ennek a költségére is számítani kell. A lakás biztosítás kifizetése normális esetekben a tulajdonos kötelessége, de egyre gyakrabban a bérlőt terheli ez a költség. Ha mindezeket figyelembe veszi, akkor garantált, hogy megtalálja azt az albérletet, amely nem fogja felemészteni az összes keresetét.