Az óraállítás 2019 évében is márciusban van

Néhányan azt mondják, hogy az óraátállítás története Benjamin Franklinhez vezethető vissza, de egyben azt is mondják, hogy ő nem tudta megvalósítani ezt a tervet. Először az Egyesült Államok vezették be a nyári időszámítást azért hogy energiát spóroljanak meg.  Azóta ezt a szokást szinte mindenhol átvették a világot, és minden évben március utolsó hétvégéjén átváltunk nyári időszámításra.

[wp_ad_camp_1]

Óraátállítás 2019 évében is március utolsó vasárnapjára esik, vagyis március 31-re, amikor éjjel 2 órakor átváltunk 3 órára, ami október 27-ig lesz érvényes, amikor is visszaváltunk majd téli időszámításra és átállítjuk az órát 3 óráról 2-re. Az óraátállítás egyik legnagyobb előnye az energiamegtakarítás, és nagy előnye, hogy egy órával több napsütés van, ami előnyös és kényelmes azok számára, akik egész nap az irodában, a gyárban vagy az iskolában töltik a napjaikat, ráadásul így lehetőség nyílik néhány szabadtéri programra is, például a kerti munka hosszabb időre is elvégezhető, ezért az óraállítás számos előnnyel jár.

Óraátállítás 2019

Óraátállítás 2019

Vannak azonban olyanok is, akik vitatkoznak az óraátállítás előnyeiről, mivel sokan úgy gondolják, hogy az óraállítás nincs jó hatással az emberek szervezetére, mivel nem mindenki fogadja el a változást hosszú idő után, vagy nagyon nehéz az átállás. Ha több információt és még több részletet szeretne olvasni az óraállításról, akkor ezt megteheti, csak keresse fel bátran weboldalunkat a pontosido.com-on, mivel nálunk mindent megtudhat az óra eredetéről, történetéről és az óraállítás előnyeiről mindössze néhány kattintással ezért ne habozzon, ha érdekli ez a téma, és ha megjegyzései lennének vagy megosztaná tudását, lépjen kapcsolatba velünk. A pontosido.com weboldalra kattintva csakis hasznos információk jönnek majd szembe önnel.