Birmingham bemutatása

Nagy-Britannia ipari központjának számító, korábban a világ legnagyobb műhelyének tartott Birmingham az ország második legnagyobb városa. Agglomerációs körzete a manchesteri után a harmadik legnagyobb Nagy-Britanniában. A brit export negyede Birmingham városból indul. Rengeteg bevándorló él a városban, lakosságának 30%-a nem európai bevándorló.

[wp_ad_camp_1]

Míg az elmúlt évszázadban főleg az egykori brit gyarmati területekről érkeztek a bevándorlók, addig a 2000-es évektől kezdve főként kelet-európaiak érkeznek a jobb megélhetés és a munka reményében. Birmingham, Anglia mérsékelten óceáni éghajlatú városa, ennek elsősorban a belső szárazföldi fekvés az oka. A többi brit városhoz képest télen meglehetősen sok hó esik. Legfontosabb látnivalói a középkorban épült Szent Martin templom, a Szent Fülöp katedrális, a Szent Csád katedrális, a Birmingham tanácsháza, a Soho ház, a Városháza épülete és a Perott’s Folly torony.

Birmingham

Birmingham

Neves alkotóktól származó remekművek találhatók a város galériáiban és múzeumaiban. Népszerű a zene a városban, innen indult hódító útjára a neves heavy-metal zenakar, a Black Sabbath és a Duran Duran pop-rock együttes. Több neves sport csapat otthona is a város. Természetesen, ahogy más angliai városokban úgy itt is a foci a legnépszerűbb sportág. Két futballcsapat otthona, a többszörös bajnok Aston Villa és a Birmingham City is a városban játszik, de az agglomerációs körzetben fekvő West Bromban is van egy elsőosztályú csapat, a West Bromwich Albion.