BMW vagy Mercedes luxusautó?

Napjainkban már rengeteg különféle típusú autó vásárolható meg a piacon. Pontosan ezért, sokszor nehezünkre eshet eldönteni, hogy melyik a legjobb választás. A BMW és Mercedes egyaránt olyan autógyártó cégek, amelyeknek autói, a világ minden táján ismertek és elterjedtek.

[wp_ad_camp_1]

Ön mit gondol, a BMW vagy a Mercedes luxusmodelljei a népszerűbbek az autóvásárlók körében? A BMW és a Mercedes-Benz már második évek állnak a luxus gépjárművek eladási listájának élén. A két autógyár között már évek óta nagy a rivalizálás azonban az elmúlt évben, annak ellenére, hogy a BMW rekordszámú autót értékesített, mégsem tudta megelőzni a riválisát, a Mercedes-Benz-t, amely második éve vezeti a luxus gépjárművek eladási listáját. A müncheni székhelyű vállalat több mint kétmillió BMW személyautót értékesített 2017-ben, megdöntve ezzel az utóbbi évek értékesítési rekordját. A stuttgarti Mercedes-Benz eladásai azonban kétszer gyorsabban emelkedtek 2017-ben. A BMW-nél leginkább az utcai terepjárók eladásainak volt magas száma. A luxusautók eladásai globálisan is növekednek, amely elsősorban az ázsiai vásárlók, kifejezetten a kínai autóvásárlások növekedésének köszönhető.

A tavalyi évben értékesített autók körülbelül huszonöt százalékát Kínában vásárolták meg. Az is hozzájárult a növekedéshez, hogy tovább bővültek az eladások Nyugat-Európában, miközben olyan vezető országokban, mint például Brazíliában vagy Oroszországban is újra nagy mértékben nőtt a kereslet a luxusautók iránt. Az eladott luxusautó száma folyamatos növekedést mutat, a tavaly például 2,7 százalékkal haladta meg az előző évieket. Látogasson el Ön is a http://ka-autoszerviz.hu weboldalra és tudjon meg minél többet az autókkal kapcsolatos témákról.