Bölcsőhinta, a legkisebbek számára

Hintázni nagyszerű dolog, ezzel a kicsik és nagyok egyaránt tisztában vannak. Hintázni akár az újszülöttek is tudnak, még pedig a bölcső hinta segítségével. A hintáknak számos különféle típusa van, ezek közül az egyik a bölcsőhinta.

Bölcsőhinta kiváló a babák számára, akár az újszülöttek számára is. A babahintában való ringatózás az anyaméhben való létre emlékezteti a babákat. A mozgás fontos inger a baba számára, hozzájárul fejlődéséhez. A lengő mozgás elsősorban nyugtatólag hat a gyermekre. A bölcsőhinta általában puha anyagokból, például textilből készül, így kellemes érzetet ad a babának. A bababölcsőben akár el is aludhat a baba, ami nem ritka, hiszen a kényelmes anyag és a kellemes ringatózás teljesen lenyugtatja a kicsiket. A baba épp úgy tud feküdni a bababölcsőben, akár az anyaméhben, ez pedig tovább fokozza biztonságérzetét. A bababölcső használatát egyre több szakember is javasolja, hiszen ezáltal a gyermek súlygyarapodása felgyorsítható, valamint a kicsik fejlődését is kellőképp lehet támogatni. A bababölcső használata az izom mozgás kialakulásában játszik nagy szerepet, ezen belül is leginkább a finommotorikus mozgás kialakításában.

A mozgás fejlesztése mellett, a központi idegrendszer érési folyamatainak fejlesztéséhez is hozzájárul a bababölcső. Ezenkívül a térben való tájékozódást és a mozgáskoordinációt is elősegíti, ha a baba gyakran ringatózik a bababölcsőben. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy a bababölcső a babaszoba egyik méltó dísze is lehet. Amellett, hogy dekorációs kellék gyanánt is kiválóan megállja a helyét, a bababölcső funkcióját tekintve is igazán hasznos. Ha szeretnél többet megtudni a bababölcsőről, esetleg a kínálatot szeretnéd megtekinteni, akkor látogass el a berio.hu webáruházba, ahol minden fontos információt megtalálsz egy helyen!