Casio órák – minőség a kezdetektől

A Casio órák igazán népszerűek. Története kapcsán számos érdekességet tudhatunk meg. Elöljáróban annyit elmondunk, hogy hazánk egyik legnépszerűbb óratípusáról van szó.

[wp_ad_camp_1]

Casio órák története egészen 1946-ig nyúlik vissza. Alapítója Kashio Seisakujo, egy 29 éves fiatalember, aki létrehozta a Casio Computer Co. Ltd-t. Három testvérével karöltve kezdtek bele a termékek gyártásába. Bármilyen meglepő is, eleinte egyáltalán nem karórák gyártásával foglalkoztak. Legelső termékük ugyanis egy gyűrűszipka volt. Az ehhez hasonló termékekkel, megrendelésre gyártott mikroszkóp alkatrészekkel és fogaskerekekkel sikerült megalapozniuk a cég anyagi helyzetét. 1949-ben történt a váltás, amikor is egy tokiói kiállításon egy elektromos számológépre lettek figyelmesek és úgy döntöttek megalkotják saját verziójukat. Maga az óra gyártás 1974-től kezdődött, amikor első karórájukat forgalomba hozták. Az óra egy csuklóra szíjazható termék volt, mely folyadékkristályos kijelzővel rendelkezett. Ez meghozta a Casio számára a világhírnevet és berobbantak az óragyártás világába.

Casio óra

Casio óra

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a Casio termékei folyamatosan képesek megújulni. A Casio napjainkra igazi óriásvállalattá vált, ami közel 11 ezer embernek biztosít munkát. A monumentális vállalat irodái és gyártóüzemei szerte a világon megtalálhatók. Érdemes ellátogatni az orak.hu webáruházba, hisz a kiemelkedő minőségű Casio termékek női és férfi verzióját is megtalálhatja. Látogasson el a webáruházba és találja meg saját kedvencét vagy ajándékozza meg szeretteit Casio órával. Kérdés esetén a feltüntetett telefonszámon tud segítséget kérni a webáruház munkatársaitól. Találja meg Ön is csuklója új büszkeségét!