Családbarát fogászat Kecskemét területén

A szájüregi rák rendkívül súlyos betegség, amely különféle módon nyilvánul meg. Anélkül, hogy tudnánk a korai megjelenés jeleit, a szájüregi rákot gyakran nem diagnosztizálják, és gyorsan előrehaladhat és életveszélyessé válhat. De szerencsére a korai stádiumú szájüregi diagnózis gyakran könnyen kezelhető.

[wp_ad_camp_1]

Családbarát fogászat Kecskemét városában várja jobbnál jobb szolgáltatásokkal, tehát nézzen be hozzánk és itt mindent megtalál fogászatunkról ami csak érdekelheti. Fogorvosunk magasan képzett a jelek és tünetek felismerésére, és rendszeres, félévenkénti fogorvosi ellenőrzéssel annak valószínűsége, hogy időben elkapják a szájüregi rákot, drámai módon nagyobb. A szájüregi rák korai stádiumában való felismerése kulcsfontosságú a sikeres kezelésben, és bár nem feltétlenül észlelhet szájüregi rendellenességeket, a fogorvos észreveszi. A vizsgálat nem invazív, teljesen fájdalommentes, egyes esetekben az MSP lefedi, és legfeljebb egy-két percig tart. A vizsgálat az elhalt szövetek láthatatlan jeleit kapja el, amelyeket a száj belsejében egy speciális fény megvilágításával kialakuló tumorok okoznak. Nagyon kevés időt vesz igénybe, teljesen fájdalommentes, és megmentheti az életét.

Gyermek fogászat Kecskemét

Gyermek fogászat Kecskemét

Hogy jönnek létre a lyukas fogak?

A legszorgalmasabb fogselyemek mellett is vannak olyan kis területek a szájban, amelyeket a rendszeres fogmosás és fogselyem nem ér el. Amikor a lepedék felgyülemlik, nehezebb lesz eltávolítani és fogkővé alakul, amitől szakmai segítség nélkül rendkívül nehéz megszabadulni. A rendszeres fogtisztítás megakadályozza a fogkő erodálódását vagy lyukak keletkezését azokban, így jönnek létre az üregek. Az üregek ritkán adnak figyelmeztető jeleket, amikor kialakulnak, csak akkor okoznak kis fájdalmat, ha a fog már elpusztult. Miután a károsodás megtörtént, vissza kell mennie a fogorvoshoz, hogy a lyukakat betömje. Mindez elkerülhető olyan rendszeres tisztítással, amely gondoskodik a lepedékről és a fogkőről, még mielőtt rombolóvá válna. A fogkőleszedés is megfizethetőbb, mint a töltelék beszerzése, ezért ha kevés a pénze, ügyeljen arra, hogy ne hagyja ki a fogkő leszedési időpontokat.

A lepedék és a fogkő felhalmozódása nemcsak a fogszuvasodást okozza, hanem a száj ínyszöveteit is ronthatja. Ez akkor történik, amikor a fogkő felgyülemlődése olyan fertőzést okoz, ahol az íny össze van kötve a foggal, így az íny elhúzódik a fogtól. Ezt a fertőzést ínygyulladásnak nevezik. Amint eléri ezt a pontot, hivatalosan ínybetegségnek nyilvánul, és ezen a ponton valószínű a duzzanat, vérzés vagy fájdalom a szájban. Az ínyszövet lebomlásával együtt az ínybetegség a fogakat helyben tartó csont lebontását is okozza. Ezen a ponton gyakori, hogy a fogak meglazulnak vagy teljesen kiesnek, és drasztikus kezelési módszereket kell alkalmaznia a fogorvosi szakembernek. További részletekért és időpontokért nézzen be a dentalux.hu weboldalra és itt az árakat is megtekintheti majd.