Dan Brown könyvek a legjobb áron online!

A Da Vinci-kód Dan Brown 2003-as rejtélyes thrillerregénye. Ez Brown második regénye, amelyben szerepel Robert Langdon karakter: az első az Angyalok és démonok című 2000-es regénye volt. A Da Vinci-kód Robert Langdon „szimbológust” és Sophie Neveu kriptológust követi, miután a párizsi Louvre Múzeumban elkövetett gyilkosság miatt belekeveredtek a Sion rendháza és az Opus Dei közötti csatába, Jézus Krisztus és Mária Magdolna lehetséges közös gyereke miatt.

Dan Brown könyvek rendelhetőek ha a book24.hu weboldalra látogat, tehát megéri benézni hozzánk ha ön is a legjobb könyvekkel szeretne gazdagodni. A regény egy alternatív vallástörténetet dolgoz fel, amelynek központi cselekménye az, hogy Franciaország meroving királyai Jézus Krisztus és Mária Magdolna vérvonalából származtak, az ötletek Clive Prince The Templar Revelation (1997) című művéből és Margaret Starbird könyveiből származnak. A könyv hivatkozik Az abbé titkára (1982) is, bár Dan Brown kijelentette, hogy nem használták kutatási anyagként. A Da Vinci-kód felkeltette az érdeklődést a Szent Grál legendájáról és Mária Magdolna szerepéről a kereszténység történetében. A könyvet azonban számos keresztény felekezet széles körben elítélte a katolikus egyház elleni támadásként, és következetesen kritizálja történelmi és tudományos pontatlanságai miatt. A regény ennek ellenére hatalmas világméretű bestseller lett, amely 2009-ig 80 millió példányban kelt el, és 44 nyelvre fordították le.

2004 novemberében a Random House kiadott egy speciális illusztrált kiadást 160 illusztrációval. Sidney Sheldon mellett Brown számos más irodalmi hatásról is szót ejtett, amelyek inspirálták az írását. A visszatérő elemek, amelyeket Brown szívesebben épít be regényeibe: egy egyszerű hős, akit kirángattak megszokott környezetéből, és egy újba lökdösnek, amelyet nem ismer, egy vonzó női társ, külföldi utazások stb. További részletekért keresse fel a book24.hu-t.