Dubai érdekességei

A Földön rengeteg olyan ország, város, sziget, van, amely évről évre több százezer turistát vonz. Az, hogy egy hely mitől válik nagyon népszerűvé, az több mindentől függ. Vannak olyan tényezők, mint például a luxus, a kényelem, a magas színvonal, amelyek nagyban meghatározzák egy adott hely látogatottságának népszerűségét. Dubai is egy ilyen város, amely egyben az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb és második legnagyobb városa is.

[wp_ad_camp_1]

Dubai a Perzsa-öböl déli partján fekszik, az Arab-félszigeten. A hét emírség közül egyedül Dubai és Abu-Dhabi rendelkezik vétójoggal az ország törvényhozásának döntő, nemzeti fontosságú ügyeiben. Az emirátus legfőbb bevétele a turizmusból, az ingatlankereskedésből, illetve a különféle pénzügyi szolgáltatásokból származnak. Annak ellenére, hogy Dubai gazdasága kezdetben az olajra épült, a kőolaj és földgáz kitermelése napjainkban már csak a hat százalékát teszi ki az emírségek nyolcvan milliárd dolláros költségvetésének. Dubai rengeteg nagyszabású, innovatív építészeti csodáival, beruházásaival és kiemelkedő sporteseményeivel vált világszerte ismertté.

Dubai

Dubai

Az érdeklődés a város iránt egyre inkább növekedni kezdett és pár év alatt hihetetlenül nagy változások történtek a városban. A turisták egyik legkedveltebb helye a Wild Wadi vízipark, amely kihagyhatatlan a városban. A Wild Wadi víziparkban harminc különlegességgel, köztük pedig egy 128 méter hosszú csúszdával várja az extrém vízi kalandjátékok kedvelőit. A város látnivalói közé a mecsetek és építészeti csodák mellett, a gigantikus méretű plázák is hozzá tartoznak, mint például a Dubai Mall, amelyben több mint 1200 üzlet üzemel. Az egyik legismertebb látnivalók közé tartozik még a Ski Dubai, amely egy több mint tíz éve működő sípálya, a Mall of The Emirates bevásárlóközpontban.