Egy profi asztalos gép az igazi profik számára!

Az asztalos gépek egyik legjobbikai ami főként szakemberek és kisvállalkozások számára ajánlott az egyengető és vastagsági gyalugép, mely tizedpontosságú lemunkálásokat is képes kivitelezni, nagy biztonsággal. A most bemutatásra kerülő gyalugépet már eleve intenzív munkára tervezték, így teljesítménye is ennek megfelelő, tehát barkácsolók számár bár kecsegtető, nem tudnák kihasználni a képességeit.

Az Alko Pro PHM 260 megvásárolható asztalos gép meghajtó motorja 230 V-os váltakozó áramú, illetve 400 V-os háromfázisú. A gép egyengető gyaluként használva 260 mm, vastagsági gyalulásnál pedig 240 mm széles faanyagok megmunkálására tökéletesen alkalmas. Tudni kell ezen szerkezetről, hogy a fogásmélység mindkét funkcióban fokozat nélkül, tehát finoman szabályozható, de maximálisan 3 mm lehet. Ezen asztalos gépek a gyalulást egy ötletesen kialakított gyaluhenger-védő burkolattal teszik biztonságossá.

Alko Pro PHM 260

Alko Pro PHM 260

A készülék mind a két funkcióban használható forgácskidobó csatornával. Az asztal végén található forgatógombbal lehet egyengető gyaluláskor a kellő fogásmélységet beállítani. A gyalulás simán és könnyedén megy általa, a gyalult felület pedig egyenes lesz, kifogástalan. Az asztalos gép adott vastagságú fa megmunkálásra is alkalmas, ami a nagyobb mennyiségű faanyag pontos méretre való munkálása esetén nagyon hasznos. Ezen üzemmódban gépi előtolást is lehet alkalmazni, ami különösen előnyös a lemunkált felületek egyenletessége szempontjából.

Összességében tehát ezen asztalos gép által a legyalult anyag méretpontossága tökéletes, felületi minősége úgyszintén hibátlan, ami igazán akkor számít, ha a szokásos vastagságú anyagoktól eltérő méretű darabokat kell kialakítani. Tudni kell viszont, hogy az Alko Pro PHM 260 gyalugéphez szükséges egy elszívó berendezés is, ugyanis e nélkül hamar elszennyeződnek az előtoló-hengerek és csapágyaik.