Egyél ügyesen, kerüld el a pattanást és rossz leheletet!

A természetes joghurt hatékonyan csökkenti a szagképző szulfidbaktériumok jelenlétét a szájüregedben. Japán kutatók egy kísérlet során hat hétig napi egy pohár joghurttal etettek 24, igen rossz lehelettel küszködő embert. A kutatás során kiderült, hogy a tudatos tejtermékfogyasztás hatására két jótékony baktérium is szaporodásnak indult. Ezek a baktériumok szó szerint legyőzték a kénes hatásért felelős mikroorganizmusokat, avagy helyreállt az egyensúlya.

[wp_ad_camp_1]

A kivi segíthet az alvászavarral szenvedőknek. Tajvani tudósok ugyanis 24 önként jelentkezőt figyeltek meg, akik alvási problémákkal küszködtek. Az alanyok megettek két gyümölcsöt egy órával lefekvés előtt. Négy hét elteltével máris bebizonyosodott, hogy a résztvevők alvásminősége jelentősen megjavult. Ez valószínűleg a kivi rendkívül magas antioxidáns- és szerotonin-tartalmának tudható be.

Pattanás

Pattanás

Ha rendesen jársz edzeni, keményen sportolsz, akkor érdemes némi gyömbérrel kiegészítened az étrendedet. A gyömbér jól illik bármilyen sült húshoz vagy zöldséghez, de gyümölcsléhez vagy teához is. A Georgia-i Egyetem munkatársai kutatásokkal kimutatták, hogy napi két gramm nyers, vagy hőkezelt gyömbér elfogyasztása negyedével mérsékeli az edzés után jelentkező izomfájdalmat. A gyömbérben ugyanis olyan illékony olajok találhatóak, amelyek nyugtató hatásukról már tanúbizonyságot tettek.

A George Washington Egyetem kutatói szerint a lazac segíthet, ha a cél a szép, finom és pattanás mentes arcbőr. A tudósok huszonhét korábbi tanulmányt vettek elő újra. Ezek alapján vonták le a következtetést, miszerint a nyugati étrend együtt járhat a pattanás képződéssel. Az omega-3 zsírsavakban gazdag táplálkozás azonban segíthet, ugyanis az omega-3 gátolja a bőrgyulladás kialakulását, így a pattanások megjelenését.