Válóper helyett válassza a mediációt!

Van úgy, hogy ez ember akár mennyire is igyekszik, eljön a kapcsolat vége, egyszerűen válásra kerül sor. Nem mindegy azonban, hogy miként is intézik el a válás menetét. Ha szeretnének békés egyezségre jutni, akkor a Fa Mediációs Iroda lesz segítségükre. A mediációs ülések által elfeledhetik a hosszan tartó pereskedést, és a tetemes ügyvédi díjakat is, avagy létrejöhet egy olyan megállapodás férj és feleség között, amely a válást megkönnyíti, és azt megnyugtatóan tisztázza is.

[wp_ad_camp_1]

A válóper egy igen összetett folyamat. Már csak ezért is érdemes többször is jól megfontolni a dolgot, mielőtt még válásra kerülne sor. Sokan előre tartanak a válóper közben fellépő vitáktól, attól hogy a távolodó érdekek miatt egyre mélyebben elmérgesedik a helyzet a közös otthonban. Ezt elfeledheti, hiszen nem kell haraggal válni, nem kell feleslegesen harcolni, békésen sokkal kevesebbet veszítenek mind a ketten. Ha sikerül megegyezni, a vagyont igazságosan felosztani, akkor tehát nincs is baj.

Válóper

Válóper

Ha a válóper mellett dönt, akkor először is jön a békítő tárgyalás, ahol a bíróság igyekszik kibékíteni a feleket. Ha vannak gyerekek, akkor kell egy olyan tárgyalás is, ahol az Ő sorsuk felől is döntenek. Ha nem sikerül megegyezni, akkor aztán jöhetnek a további tárgyalások, természetesen további költségekkel. Az idő megy, a stressz fokozódik és persze a gyerekek is komolyan megsínylik a válópert. Ha mindezen nem akar átesni, akkor adott a sokkal kényelmesebb, gyorsabb, és anyagilag is kedvezőbb megoldás, azaz a válás mediátor segítségével.

Ha a hosszadalmas válóper helyett mediátort választanak, aki a per előtti megegyezésre törekedve egy közös álláspont kialakítására törekszik, akkor a bíróság előtt máris egy megkötött egyezséggel, ügyvéd nélkül jelenhetnek meg. A Fa Mediációs Iroda készséggel áll rendelkezésére, válassza a könnyebb és békésebb utat!