Hogyan dekoráljunk egy hálószobát ferde falakkal?

A ferde falak kellemessé és hangulatossá varázsolhatják a hálószobát, de egy kis díszítési rejtélyt is jelenthetnek. Ha olyan módszereket keres, amelyekkel a ferde falakkal rendelkező hálószobát stílusossá és nyugodtabbá varázsolhatja, de nem tudja, hol kezdje, olvassa el a bevált tippeket a tervezőktől. A profik tele vannak innovatív ötletekkel arra vonatkozóan, hogy a ferde falak hogyan ragyoghatnak igazán.

A tapéta egy olyan technika, amelyre Lucy O’Brien lakberendező is esküszik, amikor egy ferde falakkal rendelkező helyiséggel szembesül. Segít tompítani a kemény szögeket, és mindent összeolvaszt. Azt tanácsolja, hogy tapétázzuk le a mennyezetet is. Renee Eurdolian, a Fernish belsőépítészeti szakértője szintén a tapéta híve, és megjegyzi, hogy a lehúzás és ragasztás is ugyanolyan jól működik. A kialakítástól függően akár nagyobbnak is érezheti a szobát, ha függőleges mintát, például csíkokat integrál. Miért ne kísérletezhetne eltérő festékszínek keverékével, hogy a ferde falak igazán pompázzanak? Ezen a téren a kék négy árnyalatát érdemes használni, hogy a ferde falakat úgy kezeljük, mintha a szoba egy csiszolt ékszer lenne. Semmiféle felület nem érintheti meg ilyenkor ugyanazt a kéket.

Egyes tervezőknek tetszik az ötlet, hogy a mennyezetet egy más színre fessék. Ha a mennyezetet kontrasztos árnyalattal festjük, akkor nemcsak a ferde falak lesznek kiemelkedőek, hanem a tér sajátos stílusát is meghatározza. Hozza elő a hangulatos, kabinszerű hangulatot! Ha egy ferde mennyezeten félfalat hoz létre, az nagyszerű helyet biztosít egy olvasósarok számára, székkel és egy fotellel. Csak adjon hozzá egy kisasztalt és egy könyvekkel vagy magazinokkal teli kosarat, így máris egy dizájnos szobát kap. Próbálja meg a műalkotásokat is a földre akasztani az olvasósarokban, hogy ez is feldobhassa a teret.