Élmények a Seadream Yacht Club hajóján

Egy tengeri utazás mindig feledhetetlen élmény, utazzunk bármerre is a világban. Folytatódnak az élmények a Seadream Yacht Club hajóján. Ma este új emberekkel volt szerencsém megismerni. Az asztalhoz két középkorú férfi érkezett, akik feltehetőleg egy párt alkottak. Kedvesek, mosolygósak voltak, ráadásul kiváló humorérzékkel is rendelkeztek.

[wp_ad_camp_1]

Hamar a társaság központjaivá váltak, a körülöttük helyet foglaló hölgyek és urak szemmel láthatóan élvezték a társaságukat. Még az olykor morcos ausztrál úriember is derűsen mosolygott, akinek a legfőbb elve a „utálom az alkoholt, ezért pusztítom”. Ma este sem mondott le küldetéséről, az alkoholmámor kellemes vigyorban testesült meg az arcán.

A reggel csodálatos élménnyel ajándékozott meg bennünket. A Szicília partján elterülő Taormina valóságos gyöngyszem, ahova minden turistának el kellene látogatnia legalább egyszer az életében. A helyet valójában az Etna közelsége teszi különlegessé; a csúcsukat májusban is hó takarja. Nem meglepő ez egy 3000 méter magas hegy esetében, azonban a kora nyárias időben ez különleges felüdülést jelentett mindannyiunk számára. Szinte fázni támadt kedvünk. Ha felnéztünk a kéklően tiszta hegycsúcsra, szinte érezhettük azt a hűvös leheletet, amit a hegy bocsát ki magából.

Taormina városka csodálatos étkekkel fogadja az idelátogató vendégeket. Az olasz konyha omletteket, waffeleket, amerikai palacsintákat kínál a vendégeinek. Kicsit olyan érzésem volt, mintha az olasz tudatosság csak a nap közepén ébredne újra. Az étkek csodálatosan finomak, de nem azok, amire egy olasz városkában az ember számítana. Talán csak a tévéből más következtetéseket vonunk le a dél-olasz gasztronómiáról.

Egyre melegebb az idő. Itt délen ez már határozottan érezhető. Biztosak lehetünk benne, közeleg a nyár.

Forrás: Élet a Seadream yacht club hajójának fedélzetén – 6.rész