Élmények a Seadream Yacht Club hajóján

Egy tengeri utazás mindig feledhetetlen élmény, utazzunk bármerre is a világban. Folytatódnak az élmények a Seadream Yacht Club hajóján. Ma este új emberekkel volt szerencsém megismerni. Az asztalhoz két középkorú férfi érkezett, akik feltehetőleg egy párt alkottak. Kedvesek, mosolygósak voltak, ráadásul kiváló humorérzékkel is rendelkeztek.

Hamar a társaság központjaivá váltak, a körülöttük helyet foglaló hölgyek és urak szemmel láthatóan élvezték a társaságukat. Még az olykor morcos ausztrál úriember is derűsen mosolygott, akinek a legfőbb elve a „utálom az alkoholt, ezért pusztítom”. Ma este sem mondott le küldetéséről, az alkoholmámor kellemes vigyorban testesült meg az arcán.

A reggel csodálatos élménnyel ajándékozott meg bennünket. A Szicília partján elterülő Taormina valóságos gyöngyszem, ahova minden turistának el kellene látogatnia legalább egyszer az életében. A helyet valójában az Etna közelsége teszi különlegessé; a csúcsukat májusban is hó takarja. Nem meglepő ez egy 3000 méter magas hegy esetében, azonban a kora nyárias időben ez különleges felüdülést jelentett mindannyiunk számára. Szinte fázni támadt kedvünk. Ha felnéztünk a kéklően tiszta hegycsúcsra, szinte érezhettük azt a hűvös leheletet, amit a hegy bocsát ki magából.

Taormina városka csodálatos étkekkel fogadja az idelátogató vendégeket. Az olasz konyha omletteket, waffeleket, amerikai palacsintákat kínál a vendégeinek. Kicsit olyan érzésem volt, mintha az olasz tudatosság csak a nap közepén ébredne újra. Az étkek csodálatosan finomak, de nem azok, amire egy olasz városkában az ember számítana. Talán csak a tévéből más következtetéseket vonunk le a dél-olasz gasztronómiáról.

Egyre melegebb az idő. Itt délen ez már határozottan érezhető. Biztosak lehetünk benne, közeleg a nyár.

Forrás: Élet a Seadream yacht club hajójának fedélzetén – 6.rész