Eltűnnek a képeslapok?

Sokan gondolják, hogy a képeslapküldés kora leáldozott, ám ez nem igaz. Amikor a nyolcvanas években elterjedtek a személyi számítógépek, majd a kilencvenes években az internet és a mobiltelefonok sokan kongatták a vészharangokat, hisz az emberek egyre kevesebb képeslapot küldenek.

[wp_ad_camp_1]

Ez azonban csak részben igaz, a postán keresztül küldött úgynevezett hagyományos képeslapok valóban háttérbe szorultak. A kilencvenes években felbukkant az MMS, azaz a rövid képes üzenetek. Az MMS küldésre alkalmas telefonok elterjedésével, valamint a telekommunikációs eszközök és a mobil szolgáltatások árainak mérséklésével az átlagember is hozzájutott ezen termékekhez. Az MMS, azaz egy kép rövid szöveges üzenettel is egy képeslaphoz hasonló szolgáltatás. A nyomtatott képeslapokhoz a legközelebb viszont az online képeslapok állnak, amik az internet elterjedésével hosszabb távon valóban leválthatják a képes levelezőlapokat.

Képeslap

Képeslap

Az online képeslapok előnye, hogy nincs postaköltség, nem kell vele elfáradni egy postafiókhoz, és nem kell a képeslapot sem megvásárolni. Tetszőlegesen válogathatunk a manapság elterjedt képeslapküldő webportálokból és a nekünk tetsző képeslapot ingyen és bérmentve elküldhetjük szeretteinknek.  A válasz tehát a kérdésre az, hogy a képeslapküldés nem fog eltűnni, egész egyszerűen a digitális képes levelezőlapok veszik át a helyüket, haladva a korral és a technikai fejlődéssel.