Endokrinológus időpont foglalás

Az endokrinológia a hormonok vizsgálata. A hormonok nélkülözhetetlenek a mindennapi túléléshez. Szabályozzák hőmérsékletünket, alvásunkat, hangulatunkat, stresszünket, növekedésünket és még sok mást.

[wp_ad_camp_1]

Endokrinológus vár mindenkit a foglaljorvost.hu weboldalon, ezért itt a helye nálunk, ha ön is szeretne időpontot foglalni egy megbízható endokrinológusnál. Az endokrinológus olyan orvos, aki a hormonokkal kapcsolatos problémákkal foglalkozik. A hormon kémiai hírvivő, amely egyik sejtből a másikba utazik. A hormonok a test egyik részében szabadulnak fel, a véráramban haladnak, és hatással vannak a test másik részére. Ez segít az emberi test különböző részeinek kommunikálni egymással. A hormonokat az endokrin mirigyek választják ki, például az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy vagy a mellékvesék. Nem minden mirigy van besorolva endokrin mirigyként; például a verejtékmirigyek vagy a nyirokmirigyek nem endokrin mirigyek. A hormonok minden organizmusban megtalálhatók, amelyeknek több sejtje van, és így megtalálhatók növényekben és állatokban is. Számos fiziológiai tevékenységet befolyásolnak vagy szabályoznak, például növekedést, fejlődést, éberséget, cukorszabályozást és étvágyat, csontnövekedést stb.

A hormonokkal kapcsolatos problémák az emberiség főbb betegségei: például cukorbetegség, pajzsmirigy állapotok, agyalapi mirigy állapotok, néhány szexuális probléma, néhány neurológiai probléma, étvágyproblémák és elhízás, csontproblémák, rák stb. Külön alspecialitások jöttek létre azoknak a területeknek, ahol a hormonok működnek. Például: a gyermek endokrinológia, a gyermekek hormonjainak vizsgálata, a pajzsmirigy endokrinológia annak vizsgálata, hogy a pajzsmirigy hogyan befolyásolja az anyagcserét stb. Amennyiben többet tudna meg az endokrinológiáról vagy időpontot foglalna kattintson a foglaljorvost.hu-ra.