Energetikai pályázatok kidolgozása és hiteles energetikai tanúsítvány készítés

Az energetikai tanúsítvány által számos plusz információhoz juthatunk az általunk kinézett ingatlanról. Ha mi akarjuk eladni ingatlanunk, akkor is szükség van rá, ugyanis az adásvételi szerződésben szerepelnie kell a vevő vagy bérlő nyilatkozatának arról, hogy átvette.

[wp_ad_camp_1]

Energetikai pályázatok kidolgozása és hiteles energetikai tanúsítvány készítés szakemberektől szakszerűen! Az energetikai tanúsítvány azt mutatja meg, hogy egy lakás mekkora energiafogyasztással rendelkezik. A rendelet bevezetése az Európai Unióhoz köthető, ugyanis kiemelten foglalkozik a közintézmények, valamint a lakások energiahatékonyságával. Így született meg a döntés, hogy minden tagország számára kötelezővé válik az energetikai tanúsítvány bevezetése. Az energia értéke napjainkban egyre magasabb, így az energetikai tanúsítvány bevezetésével a cél, hogy az épületek energiafogyasztása minél előbb csökkenjen. Az energetikai tanúsítvány szigorú műszaki előírások alapján készül el.

Az energetikai tanúsítvány két részből tevődik össze. Egyrészt egy összesítő-értelmező lapból és magából az energetikai számításból. Az energetikai tanúsítvány nem csak az ingatlan jelenlegi energetikai állapotát írja le, de a javasolt korszerűsítéseket is leírja. Ez később támpont lehet, ha szeretné lakását korszerűsíteni. Két példány készül el az energetikai tanúsítványból általában, melyből egyet a megrendelő kap, a másikat a tanúsító tíz éven keresztül megőriz. A fejlesztésekhez, különösen közintézmények esetén energetikai pályázatra is szükség lehet. Ha ennek kidolgozására vagy hiteles energetikai tanúsítványra van szüksége, akkor látogasson el a szigetszentmiklos-tanusitvany.hu weboldalra!