Hong Kong látnivalói

Miután egy brit kolónia volt, Hong Kongot 1997-ben visszaadták Kínának. Mint ilyen, kifejezett identitást fejlesztett ki, amely eltér az ország többi részétől. A nyüzsgő utcákon vándorolni egy élmény. A Taoista és a buddhista templomok mindenhol jelen vannak a fantasztikus múzeumok mellett, mint például a Hongkongi Történeti Múzeum és így tovább.

Egy tökéletes nap lehet az egész család számára, ha felfedezik az Ocean Park számos látnivalóját, hiszen ez egy ócenárium, állatkert és vidámpark is egyben. 1977-ben nyílt meg és ugyanolyan szórakoztató, mint amennyire oktató jellegű. A parkban láthatóak óriáspandák, orkok, delfinek és még sok más. A Park esőerdő részén elterülő Rapids jó szórakozást kínál, és a Sárkány hullámvasút minden bizonnyal meg fogja állítani a szívverését, ahogy a pályák körül kering. A lovaglási lehetőséggel és egyéb programjaival az Ocean Park minden bizonnyal nem fog csalódást okozni. A Kowloon északi részén található Wong Tai Sin templom egy csodálatos taoista templom, amely a Nagy Halhatatlan Wongnak szól: egy istenségnek, aki híres gyógyító erejéről.

Hong Kong

Hong Kong

A hagyományos kínai építészet, a templom vörös oszlopai, arany teteje és gyönyörű csarnokai népszerű turisztikai célpontnak számítanak. A szerencsejátékok gyakorlata itt nagyon népszerű, és sokan segítséget kérnek a szentélytől. Hongkong legrégebbi temploma, a Man Mo 1847-re nyúlik vissza. Az imádók még mindig azért jönnek ide, hogy megtiszteljék az irodalom, az ember és a harc istenét. Miközben számos ilyen templom van Hong Kongban, a legnépszerűbb és leglátogatottabb a Sheung Wan. Ez egy hangulatos hely, tökéletes a szemlélődéshez. Érdemes bepillantani ide, ha a környéken tartózkodik. Ezeken kívül a Hongkongi Történeti Múzeum is egy kihagyhatatlan látnivaló.