Hong Kong látnivalói

Miután egy brit kolónia volt, Hong Kongot 1997-ben visszaadták Kínának. Mint ilyen, kifejezett identitást fejlesztett ki, amely eltér az ország többi részétől. A nyüzsgő utcákon vándorolni egy élmény. A Taoista és a buddhista templomok mindenhol jelen vannak a fantasztikus múzeumok mellett, mint például a Hongkongi Történeti Múzeum és így tovább.

[wp_ad_camp_1]

Egy tökéletes nap lehet az egész család számára, ha felfedezik az Ocean Park számos látnivalóját, hiszen ez egy ócenárium, állatkert és vidámpark is egyben. 1977-ben nyílt meg és ugyanolyan szórakoztató, mint amennyire oktató jellegű. A parkban láthatóak óriáspandák, orkok, delfinek és még sok más. A Park esőerdő részén elterülő Rapids jó szórakozást kínál, és a Sárkány hullámvasút minden bizonnyal meg fogja állítani a szívverését, ahogy a pályák körül kering. A lovaglási lehetőséggel és egyéb programjaival az Ocean Park minden bizonnyal nem fog csalódást okozni. A Kowloon északi részén található Wong Tai Sin templom egy csodálatos taoista templom, amely a Nagy Halhatatlan Wongnak szól: egy istenségnek, aki híres gyógyító erejéről.

Hong Kong

Hong Kong

A hagyományos kínai építészet, a templom vörös oszlopai, arany teteje és gyönyörű csarnokai népszerű turisztikai célpontnak számítanak. A szerencsejátékok gyakorlata itt nagyon népszerű, és sokan segítséget kérnek a szentélytől. Hongkong legrégebbi temploma, a Man Mo 1847-re nyúlik vissza. Az imádók még mindig azért jönnek ide, hogy megtiszteljék az irodalom, az ember és a harc istenét. Miközben számos ilyen templom van Hong Kongban, a legnépszerűbb és leglátogatottabb a Sheung Wan. Ez egy hangulatos hely, tökéletes a szemlélődéshez. Érdemes bepillantani ide, ha a környéken tartózkodik. Ezeken kívül a Hongkongi Történeti Múzeum is egy kihagyhatatlan látnivaló.