Esővíz szikkasztó blokk rendelése elérhető áron

Ha hosszú távon házépítésre gondol, az esővíz megfelelő elvezetése fontos tényező. A már kiépített csapadékvíz-csatornához való csatlakozás lehetősége Magyarországon csak korlátozott mértékben áll rendelkezésre. Ebben az esetben is a ház és környékének burkolt felületeire hulló csapadék másutt terelődik, amely hiányzik a talaj nedvességtartalmából.

[wp_ad_camp_1]

Esővíz szikkasztó blokk rendelhető széles kínálatban a sunikft.hu weboldalon, tehát ide érdemes benézni ha esővíz szikkasztóra lenne szüksége.  A mi szempontunkból a telken belüli esővíz szikkasztó blokk a legalkalmasabb módszer az esővíz kezelésére! Ereszcsatornánkként 1-1 elhelyezhető (védőtávolság a háztól 4-6m!) bárhová. Tehát a szintkülönbségek és a gyűjtőcsövek csatlakoztatása továbbra sem jelent problémát! Így a csapadék mennyisége központosított (egy helyre vezetett), kezelése nem jelent problémát! Minél jobban osztjuk el a tető- és a felszíni vizeket, annál kevesebb bajt és kárt okoz!

A szikkasztó rendszer alkalmas víztárolásra, pufferelésre és hirtelen csapadék visszatartására – a csatornahálózat terhelésének enyhítésére! Bármilyen mennyiségű esővíz tárolás egyszerű és gyors felépítése is lehetséges általa! Valamennyi szárítóegységet geotextíliával kell lefedni, hogy a talaj ne tömítse el a szikkasztó nyílásait! Tartályrendszerek esetében a legegyszerűbb: Kihasználhatjuk a beépített esővíz- vagy szennyvíz-tartályunk körüli extra helyet, így gödörrel „megúszhatjuk” a gyűjtést/lefolyást! A gödröt vízterhelés és a tetőfelület alapján méretezett kavicsmennyiséggel kell feltölteni (16-32 szemcseméret) – geotextília burkolatot helyezünk átfedésben mindkét oldalon és a tetején, és ebben lefektetünk egy lefolyócsövet némi lejtőként. Amennyiben szikkasztót keres nézzen be a sunikft.hu weboldalra.