Ételek, melyek hatékonyan segítik a koncentrációt!

Ha egy bizonyos ideig nem használjuk különösebben agyunk koncentráció-készségét, nem tanulunk vagy végzünk komoly eszmei megerőltetést végző feladatot, akkor bizony az agy elkezd lustulni, lelassulni. Szerencsére van pár olyan remek kis trükk, olyan ételek, melyek segítenek, amelyekkel hatékonyan növelhető a koncentráció hosszú- vagy rövidtávon.

A cukor az egyik olyan étel, ami segíthet, ugyanis agyunk működése során rengeteg energiát emészt fel. Az energia elsődleges forrása pedig a gyümölcscukor, vagyis a glükóz, amely az anyagcsere folyamatában keletkezik szénhidrátokból és cukorból. Amikor vizsgára vagy előadásra készülsz, akkor a lehető legjobb agykapacitásra van szükséged, így érdemes egy kiadós cukoradagot bevetni, mely közül a legjobb választás talán a szőlőcukor. Azt viszont tudni kell, hogy a sok cukor kifejezetten rossz hatással van a memóriára, így ezt a trükköt csak ritkán érdemes alkalmazni, hosszútávon nem kifizetődő.

Csokoládé

Csokoládé

A csokoládé és dió nem csak kedvelt nassolni való, de általuk még jót is tehetsz agyadnak. E kettőben ugyanis közös, hogy kiváló forrásai az antioxidánsoknak. A dió jelentős E-vitamin tartalmának köszönhetően nagy szerepet vállalhat a korral járó hanyatlás lassításában, amíg a fekete csoki a benne lévő koffeinnek hála rövidtávon segíthet összpontosítani. Napi rendszerességgel kis mennyiségben érdemes ezeket fogyasztani.

Az áfonya agyra gyakorolt rendkívüli hatását már számos kísérlet és tanulmány is igazolja. A növény bizonyítottan segít megvédeni agyunkat a stressztől, valamint az olyan korral járó betegségek megelőzésében is fontos szerepet kap, mint az idős emberek millióit érintő Alzheimer-kór és a demencia. Érdemes kipróbálni az áfonyában gazdag diétát is, mely mindezen túl jelentős mértékben képes megnövelni a tanulási képességet.