Ezeket a hibákat kerüld el, hogy rendben legyenek a pénzügyeid!

A pénzt megtanulni kezelni ma már hozzátartozik a felnőtt léthez. Mégsem olyan egyszerű ez, mindannyian követünk el kisebb-nagyobb hibákat a pénzügyeinkben. Ezeknek a hibáknak a többsége azonban némi odafigyeléssel elkerülhető.

[wp_ad_camp_1]

A szakértők szerint az egyik legtöbbször elkövetett hiba, hogy a kis kiadásokkal nem foglalkozunk. Ilyenek a banki költségek, melyek lehet, hogy hetente csak néhányszáz forinttal rövidítenek meg, de összességében már számottevő kiadást jelentenek. Mindenképp gondolkozzunk el a bankváltáson, nézzük át a lehetőségeket és számoljunk utána, hogy mennyi megtakarítást érhetnénk el egy másik pénzintézetnél.

Pénzügy

Pénzügy

Gyakori hiba, hogy az emberek nem tűznek ki maguk elé pénzügyi célokat, így pedig lehetetlen tervezni is. Telnek a hónapok és az évek, a mindennapokat pedig a bevásárlás, a rezsi fizetés és a hiteltörlesztés bűvöletében éljük. Ne csodálkozzunk, ha a pénz csak úgy kiröpül a zsebünkből. Ha elhatározzuk, hogy gyűjtünk lakásra, autóra vagy utazásra, sokkal könnyebben fogunk tudni nemet mondani a felesleges kiadásokra, hiszen lesz, ami motiválja a spórolást.

Sokan nem is érzékelik, hogy mennyit költenek. A boltban a szükségesek mellé bepakolnak még néhány dolgot a kosárba, a leárazásoknak pedig nem tudnak ellenállni. A sok olcsó termék azonban összeadódva több tízezer forintot is kitehet, ezt pedig mind olyan dolgokra adtuk ki, amikre nem is volt szükségünk. A szakértő szerint azok, akik céltudatosan kezelik pénzügyeiket, maguk is meglepődnek, milyen gyorsan érezhető a pozitív változás.