Ezért érdemes minőségi hangfalat választani

A minőségi hangfal csodálatos hangzásvilágot képes megjeleníteni, ami a zene és a mozi egészen más hangulatát kelti életre. A professzionális hangfalaknak köszönhetően csukott szemmel szinte egy koncert vagy egy hangverseny kellős közepén érezhetjük magunkat. Ha igényes zenehallgatók vagyunk, akkor nem adhatjuk alább; csakis minőségi hangfalakkal érhetjük be.

[wp_ad_camp_1]

A hangfal kiválasztása során számos technikai és nem technikai jellegű kérdést is fel kell tennünk magunknak. Hangfalat hosszú időre vásárolunk, így érdemes alaposan megfontolni a döntést, hiszen a jövőbeni zenei élmény elsősorban ettől a döntéstől függ. Nem kell kétségbeesni azonban, átlagos felhasználás során gyakorlatilag minden hangfal típus kiváló hatásfokkal működik. Ettől függetlenül vannak szerencsésebb és kevésbé jó döntések, de a típusok közötti különbségek nagyrészt a komoly igénybevétel során kerülnek felszínre.

Hangfal

Hangfal

Igencsak elterjedtnek mondhatók az úgynevezett zárt hangdobozzal rendelkező hangfalak. Ezek az otthoni körülmények között remekül vizsgáznak, hiszen a méretezési problémákkal szemben is kifejezetten érzéketlenek, viszont nagyobb igénybevétel során a basszusuk nem az igazi. Sőt, mondhatni, nagy igénybevétel során kifejezetten gyenge basszussal rendelkeznek. Ilyen esetekben érdemes más típusok mellett dönteni. Ha fontos számunkra a tiszta basszus nagyobb hangerőn, az esetben a basszreflex vagy a bandpass megoldásokat érdemes előnyben részesíteni. Ezek közül a basszreflex típus mondható ideálisabb választásnak, hiszen az tulajdonképpen mindennemű igényt képes kiszolgálni, míg a bandpass csak mély hangfalnak alkalmas. A professzionális megoldások között meg kell még említeni az úgynevezett tölcséres hangfalakat is, amelyek különleges hangzásvilágot és kivételes hangminőséget képviselnek.