Földieper termesztése titka

Ez az a gyümölcs, amely könnyedén megterem a legtöbb kiskertben, a gyerekek, de sok felnőtt nagy örömére egyaránt. Hiszen az a gyümölcs, melyet mi magunk gondozgatunk, nevelgettünk mindig sokkal finomabb, mint a boltban vásárolt, hiszen abban benne van minden szeretettünk és törődésünk.

[wp_ad_camp_1]

A földieper az a gyümölcs, amely szinte a világ minden országában megtalálható, de az őshonos helye Ázsiába vezethető vissza. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy egy nagyon alkalmazkodó növényről beszélünk, és több fajtáját is megkülönböztettünk. Mindezt attól függően, hogy egyszer termő, három hónapon át termő, vagy folyamatosan termőt földieperről beszélünk. Az egyszer termő fajtákra jellemző, hogy a legnagyobb gyümölcsöket hozzák, melyeket 2-3 héten keresztül élvezhetünk. A három hónapos eper, gyakoribb házaknál, mivel akár a virágos ládában is megterem. Így kiskert híján egy balkonra is tehetjük. A folyton termő eper nyár elejétől kezd érni és egész nagy szemeket hozz, majd pihen a növény és később újra gyümölcsöket nevel. Jellemző rá, hogy nagyon meleg tűrő növény, bőséges a víz és a tápanyagigénye. Ültetés előtt fontos, hogy végezzünk talajfertőtlenítést, hogy egészséges termést hozzon.

Földieper

Földieper

A földieper termesztésnél nagyon praktikus lehet, ha a föld takarására fekete fóliát alkalmazunk, így csak az eperpalánták kerülnek a felszínre és a talaj nem tud elgazosodni. Illetve továbbá megmarad a víztartalék, és a talaj sem szárad ki olyan könnyen. Az egyik legfontosabb kulcsa a sikeres földieper termesztésnek, hogy jó legyen a palánta. Továbbá jellemző még rá, hogy agyon könnyen szaporíthat. A betakarítás megkezdése után ajánlott, hogy 2-3 naponta szedhetjük le a termést, ám mindez attól függ, hogy mennyire napsütéses az időjárás.