Futás vagy úszás, melyiket válasszuk?

A futás és az úszás is, olyan sport amely korcsoportól függetlenül szinte bárki űzheti. Így, ha válaszút előtt állunk, akkor érdemes mérlegelni, hogy milyen igényekkel rendelkezünk, és hogy melyik sport, milyen téren válhat a hasznunkra.

[wp_ad_camp_1]

A futás és az úszás is egyaránt javítják a keringést, és ez mellett még a testet is erősítik a. Ám a futás mellett szólhat az, hogy sokkal gyorsabban éghetnek el a kalóriák, és még a csontsűrűséget is megnövelheti. Az úszás sokkal kíméletesebben hat az emberi szervezetre, mint a futás, de ez mellett mégis az egész testet átmozgatja. A futás előnyei közé soroljuk, hogy által a leggyorsabban égethetjük el a felesleges kalóriát. Bárhol is végezzük a futást, mint edzést, legyen szó dombvidékről, városról, futópályáról egyaránt hatásos. Abban az esetben, ha gyors fogyást szeretnénk elérni, akkor a futás a nekünk való sport.

Futás-úszás

Futás-úszás

Továbbá mellett szóljon még, hogy erősíti a szívet és az érrendszert,  illetve megnöveli a vér áramlását az agyban. Az úszás szintén tökéletesen átmozgatja a testet, illetve egyike azon szív és érrendszeri gyakorlatoknak, amely a felsőtestet is edzi nem csak az alsó végtagokat. Az úszás sosem fog olyan vékonnyá tenni, mint egy futás. De ez mellett teljesen egyensúlyba hozza testünket. Továbbá egy olyan sportról beszélhetünk, amely nem terheli meg az ízületeket, így térd, illetve csípő problémákkal küszködők részére is nyugodt szívvel ajánlott. Az úszás egyszerre erősíti a kart, a vállat, mellkast, a hátat és a lábat is egyben. A víz egy univerzális ellenállás, amely azt jelenti, hogy bármerre is mész az izmoknak mindig dolgozni kell. Az úszás jót tesz a keringési rendszernek és megtanítja, hogyan kell az oxigént hatékonyan felhasználni. Bármelyiket is választjuk biztosan a hasznunkra fog válni.