Gépi hímzés pólókra és pulóverekre

A gépi hímzés szó hallatán talán hajlamosak vagyunk valamilyen modernizált „népművészeti” iparágra gondolni, de az igazság közelebb van hozzánk, mint gondolnánk. A gépi hímzés alatt értjük azokat a technikákat, amelyekkel mintázatot varrnak a különböző pólókba, törölközőkbe, munkaruhákba, sapkákba…

A gépi hímzés egy remek technológia, amellyel tökéletes végeredmény éghető el. Különösen alkalmas kisméretű grafikák elkészítésére, ahol több színt kell alkalmazni. A gépi hímzésnek két roppant nagy előnye van, amivel más dekorációs eljárások csak nagyon nehezen vetekedhetnek. A gépi hímzés egyik nagy előnye a tartóssága; nem kell fakulástól vagy töredezéstől tartanunk. Amíg a póló állapota lehetővé teszi a viselését, addig a gépi hímzés is ki fog tartani. A hímzési eljárás másik nagy előnye az esztétikai jellege; akár kisebb méretű logók esetében is nagyszerűen mutat, ráadásul a színek tartósan megmaradnak fakulás nélkül.

A gépi hímzés remekül használható marketing célokra is; a céges logók, feliratok és szlogenek remekül mutatnak az alkalmazottak öltözetén, de emellett remek ajándéktárgyak is. Egy szép és igényes pólót mindenki szívesen fog viselni, így mozgó reklámfelületet biztosítva az adott cég számára.

A gépi hímzéssel kapcsolatban tudni kell, hogy a vastagabb anyaggal rendelkező pólókon és szöveganyagokon szebben fog mutatni a mintázat. Ennek az a magyarázata, hogy a vastagabb anyag lehetősé teszi a hímzés részletgazdagabb kivitelezését. Az egészen vékony pólók esetében a hímzés minősége némileg alacsonyabb lesz. Emiatt a Póló Varázs szakemberei azt javasolják, hogy a legjobb minőség elérése érdekében a hímzéshez válasszunk némileg vastagabb ruhaanyagból készült pólókat. Így a végeredmény olyan lesz, amilyet megálmodtunk.