London legérdekesebb látnivalói

London a világ egyik legjelentősebb, legismertebb és legnagyobb fővárosa. A város lakossága gyakorlatilag Magyarország teljes népességének felel meg, ilyen módon egy londoni körtúra mindenképpen tervezést igényel. 

[wp_ad_camp_1]

Egy londoni utazás nem múlhat el anélkül, hogy megtekintsük a Buckingham Palace-t, amely a brit királyi család otthona. Eredetileg a városháza funkcióját volt hivatott ellátni, de immár két évszázada a királyi család szükségleteit látja el. Igazán varázslatos helyszín, ahol ma is fogadások, ebédek, vacsorák, és királyi kerti partik kerülnek megrendezésre. Az épület hatalmas, amit elsőre talán nem is tudunk jól felmérni; összesen 775 helyiségéből áll, ebből 19 szoba látogatható a nyári időszakban, amikor a királynő nem tartózkodik a palotában.

London

London

A British Museum a világ egyik legnagyobb és legismertebb múzeuma. Nála csak a párizsi Louvre képes több látogatót bevonzani. A történelmi múzeum olyan elképesztő gyűjteménnyel rendelkezik, amely képes hitelesen bemutatni az egész világ történelmét a történelem hajnalától egészen a napjainkig. Itt található a világ legjelentősebb egyiptomi gyűjteménye, amelynek igazi attrakciói az emberi és állati múmiák. A múzeum látogatása ingyenes; érdemes ide betérni, de arra mindenképpen számítanunk kell, hogy a kiállítási tárgyak mennyiségéből kifolyóan ez egy hosszabb program lesz.

Aki követi híradásokat, bizonyosan ismeri a Westminster-palota épületét, amely a londoni parlament alsó- és felsőházának épülete. 1200 termével a világ egyik legnagyobb parlamentje, amelynek gyakorlatilag részét képezi a Big Ben, a világ leghíresebb óratornya. Az óratorony nem csak London egyik legkedveltebb látványossága, hanem a város első számú jelképe is. A toronyóra percmutatói 4,25 méter hosszúak és 127 kg súlyúak.