Gyakorolj programozás feladatok elvégzésével!

A programozásnak a többség nagy lelkesedéssel veselkedik neki, azonban sokaknak hamar beletörik a bicskája. Tény, hogy nem könnyű megtanulni programozni, de ha elég kitartó vagy és kellő energiát és időt szánsz a tanulásra és a gyakorlásra, akkor idővel kiváló programozó válhat belőled!

[wp_ad_camp_1]

Programozás feladatok – Programozni tanulni, olyan, mint felülni egy hullámvasútra. Van, amikor könnyen megy és gyors sikert érsz el. Ekkor a fellegekben érzed magad és még nagyobb motivációd van az újabb és újabb ismeretek elsajátítására. Míg máskor egy olyan problémával találod szembe magad, ami egész egyszerűen kifog rajtad és nem találod a megoldást. Ilyen esetben könnyen kudarcként élheted meg a programozás tanulást. Ezek az időszakok váltakoznak, így fontos, hogy kitartó légy! Álmodj nagyot, viszont reális, teljesíthető célokat tűz ki magad elé. Ne akarj egyszerre mindent tudni, hiszen a programozás egy nagyon komplex, szerteágazó terület, így érdemes apránként haladni! Így a siker- és kudarcélményeid egyensúlyban maradnak és nem ér annyi csalódás. Természetesen sokat segít, ha az úton vezet egy tapasztalt tanár!

Akárcsak egyéb tudományok, ismeretek kapcsán, úgy a programozás esetében is az alapokkal kell kezdeni és azokat kell minél jobban megszilárdítani, hogy a későbbiekben legyen mire építkezni. A sikeres programozó titka, hogy képes rendszerben gondolkodni és fel tudja ismerni az elemek közti logikai összefüggéseket. Ebben nagyon sokat segít a Programozz Te is mesterfokon! című kétkötetes munkafüzet, melyben lépésről-lépésre tudod elsajátítani az alapokat. Ha szeretnél tanári segítséget igénybe venni vagy megvásárolnád a Programozz Te is mesterfokon című munkafüzeteket, akkor látogass el a programozz-mesterfokon.hu weboldalra!