Gyönyörű égei-tengeri szigetek

Az égei tengeri partvidékén szétszórt északkeleti égei-szigetek meglehetősen önkényes szigetcsoportot alkotnak. Ezek a szigetek a görög szigetek legtávolabbi részei, komppal vagy repülővel megközelíthetők, de teljesen megérik az odajutás problémáját. Kiemelkedő szerepet játszanak a görög mitológiában, számos isten és istennő otthonát jelentik.

[wp_ad_camp_1]

Ikaria, amely Samostól 16 km-re délnyugatra helyezkedik el, a görög mitológiának köszönheti nevét, mivel Icarus, Daedalus fia beleesett a közeli tengerbe. A legnagyobb városa, Argus Kuryokos a mai sziget közigazgatási fővárosa, míg Oenoe és Evdilos a történelmi fővárosok. Kr. E. 7000 óta lakott a sziget, régészeti lelőhelyekben és gyönyörű tengerpartokban gazdag, de a legfőbb vonzereje a laza életmód. A Samothrace, más néven Samothraki, egy másik északi égei-sziget, amelyet a görög mitológiában is megtalálható. A Fengari-hegy, az Égei-szigetek legmagasabb hegye itt található, az Égei-szigetek egyik legszebb szigetén. A helyi legenda szerint Poseidon innen figyelte a trójai háborút. A látogatók a Szent Mária Krimniotissa templomát szokták meglátogatni, amely a vízre néző sziklán ül, így nem csoda, ha ez a sziget legfontosabb turisztikai vonzereje.

Samothrace

Samothrace

Azok a turisták, akik a kevésbé zsúfolt helyeket részesítik előnyben, élvezhetik a Lemnos-szigetet, amely kevésbé fejlett, mivel Athénból nehéz odajutni. Lesbos és Thassos között fekszik, a szigetnek homokos tengerpartjai vannak, amelyek rengeteg látnivalót nyújtanak, és ezáltal a turisták legfontosabb vonzeröjévé válnak. Az éhes látogatók kedvelik ezt a szigetet az itt elfogyasztható ételek és borok miatt. Határozottan érdemes kipróbálni a Kalathaki Limnou-t, a juh- és kecsketejből készült sajtot, valamint a Muscat borokat sem szabad kihagyni.