Hagyja, hogy a rozmaringolaj megadja a hajnak a szükséges hosszúságot és erőt!

Olyan hajproblémáktól szenved, mint a hajhullás, korpásodás, idő előtti őszülés? Lehet, hogy a rozmaringolaj lesz a megmentője. A rozmaring egy cserje illatos tűszerű levelekkel és gyönyörű rózsaszín, kék vagy lila színű virágokkal. Ez a gyógynövény a Földközi-tenger vidékéről származik, ahol évszázadok óta használják élelmiszerként és gyógyszerként.

Az utóbbi időben azonban népszerűvé vált illóolaj formájában, amely alapvetően illékony növényi vegyületek olaj formájában történő extrakciója. Az illóolajok célja, hogy megragadják a növény „esszenciáját”, beleértve annak illatát és ízét. Tanulmányok szerint a rozmaringolaj gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, elősegíti az idegek növekedését és javítja a vérkeringést. Ezen tulajdonságok eredményeként a rozmaringolaj fokozza a fejbőr vérkeringését, és megakadályozza, hogy a hajhagymák elveszítsék a vérellátást és lehulljanak. A rozmaring karnozinsavat is tartalmaz, amely gyógyítja és megfiatalítja a fejbőr idegeit. A hajnövekedés serkentése mellett olyan problémákkal is megbirkózhat, mint a korpásodás, a száraz vagy viszkető fejbőr és az idő előtti őszülés. Sokféleképpen lehet kihasználni a rozmaringolaj előnyeit.

Cseppentő segítségével csepegtessen a fejbőrre 4-5 csepp rozmaring illóolajat és gyengéden masszírozza be a fejbőrbe. Masszírozza körkörös mozdulatokkal, hogy fokozza a véráramlást a fejbőrben, és ezáltal elősegítse a haj növekedését. Ne alkalmazzon 5 cseppnél több rozmaringolajat, mert túl sok belőle viszketést okoz a fejbőrön. Az illóolajokat nagyon kis mennyiségben kell használni. Ha úgy érzi, hogy a rozmaringolaj közvetlen alkalmazása nem elegendő ahhoz, hogy befedje az egész fejbőrt, keverheti a szokásos olajaival, például kókuszolajjal, mandulaolajjal, amlaolajjal stb.