Hasznos módszerek egy sikeresebb kávézó működtetéséhez

A kávé a szenvedélye, és egy saját kávézó az álma? De talán attól tart, hogy álma rémálommá válik, mert nem tudja, hogyan kell hatékonyan vezetni egy kávézót? Kávézó-vezetőként próbál egyensúlyt teremteni az alkalmazottak és az ügyfelek elvárásai között, amelyek néha ellentmondásosnak tűnnek?

Hogyan tud mindenkit boldoggá tenni? Hogyan biztosíthatja, hogy kávézója nyereséges maradjon? Néhány tippet mutatunk be, amelyek segítségével hatékonyabb és jövedelmezőbb kávézót működtethet. Lehet, hogy a kávé a szenvedélye, de ha kávézót üzemeltet, akkor a kávézóvezetés is a szenvedélye kell legyen. Nem dughatja a fejét egy zacskó kávéba, és remélheti, hogy az üzlet magától működni fog. Meg kell tanulnia egy kávézót kezelni. Ismerje meg a különböző vezetési stílusokat, és legyen őszinte az erősségeit és gyengeségeit illetően. Akár részt vesz egy tanfolyamon, akár online menedzserforrásokat használ, tanulja meg, hogyan lehet jó vezető. Legyen megközelíthető, és hallgassa meg az alkalmazottak aggályait. Hozzon egy igazságos döntést, és ragaszkodjon hozzá. Noha nem szeretne elveszíteni egy alkalmazottat, nem akarja hagyni, hogy egy probléma elfajuljon, mert hosszú távon több alkalmazottat veszít.

Rendszeresen tartsanak megbeszéléseket a személyzettel, hogy áttekintsék az irányelveket és aggodalmakat, valamint hogy kapcsolatot tartsanak, új termékeket próbáljanak ki, és jól érezzék magukat egy összetartó csoportként. Legyen világos a munkaköri leírásokról, az elvárásokról és a küldetésről. Írja le, győződjön meg arról, hogy alkalmazottai elolvasták és megértették ezeket, és ennek megfelelően járjon el. Az egyértelmű kommunikáció arról, hogy mit vár el a csapatától, és miért, nem szüntet meg minden felmerülő problémát, de ez az abszolút minimum alap, amire szüksége van. Nem elég, ha kávészakértő. Lehet, hogy minden tudás birtokában van, tudja, hogy mit árul, minden ízjegyet ismer és nagyszerű ajánlásokat tud minden kávészakértő számára.