Hasznos tippek az öntözőrendszer karbantartásához

Öntözőrendszere nagyszerű munkát végez a pázsit és a környező növények frissen tartásában egész évben. De minden külső rendszer ki van téve a kültéri élet igénybevételének, beleértve a hőmérséklet-ingadozásokat, a víznyomást, a fák gyökereit és az állatokat. Ráadásul a földbe épített automata locsolórendszerek érzékeny elektronikája idővel meghibásodhat. A gyakran könnyű ABS-ből, polietilénből vagy PVC-ből készült szelepek és tömlők megrepedhetnek, összetörhetnek stb.

De ezt kiegyenlíti, hogy milyen egyszerű és viszonylag olcsó az öntözőrendszer javítása. Az egyedi cseretömlők, könyökök és szelepek mindössze néhányszáz forintba kerülhetnek. A hét-nyolc hüvelykkel lejjebb eltemetett csövet könnyű megjavítani. A részek egyenként javíthatók vagy cserélhetők, anélkül, hogy a teljes rendszert ki kellene húzni a helyéről. Kövesse ezeket a tippeket az öntöző javításához, hogy jó állapotban maradjon. Ha az öntözőfejek nem bukkannak fel vagy kapcsolódnak be, vagy ha nem megfelelő a víznyomásuk, akkor a probléma a szelepekkel lehet. A szelepek forgalomirányítóként működnek, szükség szerint nyitnak és zárnak, hogy vizet küldjenek a pázsit előre meghatározott területeire. Ha egy szelep meghibásodik, az a vonal minden részét érinti. A szelepek cseréje meglehetősen bonyolult folyamat lehet, amely megköveteli a szelepekhez vezető PVC-csövek levágását. Egyes öntözőkészletekhez nincs külön szelepkészlet.

Ha már kizárta, hogy a locsolószelep nem kapcsol be vízellátási problémák miatt, akkor a hiba a mágnesszelep lehet. A mágnesszelep olyan, mint egy kis ajtó a szelepen belül, amely ezredmásodpercek alatt nyílik és zár. Bár a mágnesszelep csere bonyolult javításnak tűnhet, ez nem feltétlenül az. Olcsó csereszolenoidokat találhat a legtöbb központban, hardverboltban és természetesen az online kiskereskedőkön keresztül. A javítás körülbelül öt percig tart.