Könyvújdonságok a book24.hu weboldalon!

Sokunk számára nincs más olyan érzés, mint amikor elmélyülünk egy jó könyvben. Az olvasás egy másik világba repíthet bennünket, és legalább átmenetileg menekülést biztosít az élet mindennapi stresszei alól. A kutatók azonban egyre gyakrabban tapasztalják, hogy az olvasás nagyon is valós előnyökkel járhat az egészség és a jólét szempontjából.

Könyvújdonságok várják a book24.hu weboldalon, ezért ha ön is ismeri az olvasás előnyeit és szeretne a könyvmolyképző kiadótól olvasni, látogasson el még ma a book24.hu weboldalra és mindent megtalál. Úgy gondolják, hogy a stressz az összes emberi betegség mintegy 60 százalékához járul hozzá; 50 százalékkal, illetve 40 százalékkal növelheti a stroke és a szívbetegség kockázatát. Természetesen a mindennapi élet lehetetlenné teszi a stressz teljes megszüntetését, de vannak olyan dolgok, amelyekkel csökkenthetjük a stresszt, és megakadályozhatjuk, hogy súlyos egészségügyi problémává váljon. Az egyik stratégia az olvasás. Valójában teljesen mindegy, milyen könyvet olvas, ha belemerül egy teljesen magával ragadó könyvbe, megmenekülhet a mindennapi világ aggodalmai és stresszei elől, és eltölthet egy kis időt a szerző képzeletének feltárásával. Ez több, mint pusztán a figyelem elterelése, mert ez a képzelet aktív megmozgatása, mivel a nyomtatott oldalon lévő szavak serkentik kreativitását, és egy lényegében megváltozott tudatállapotba vezetik be.

Az életkor előrehaladtával agyunk lelassul, és a kognitív feladatok, amelyeket valaha könnyűnek találtunk, mint például a név vagy a házszám megjegyzése, nagyobb kihívást jelenthetnek. Az okostelefonok rendszeres lefekvés előtti barátunkká váltak. Mi a gond azzal, hogy gyorsan ellenőrizzük a Facebookot, mielőtt kialszik a lámpa? Kutatások szerint ez tönkreteheti az alvást. Az alvás könnyebbé tételéhez érdemes inkább egy könyvet olvasni lefekvés előtt. Ha esetleg könyvújdonságokat olvasna szívesen, keresse fel a book24.hu weboldalt.