Házi betegápolás szakszerű segítséggel

A beteg, illetve a fogyatékkal élő emberek számára rendkívül fontos az otthoni, családi környezetben történő ápolás, ami által elkerülhető a hoszpitalizáció. Mentális és testi egészségükre is jó hatással van, ha családjuk szerető körében, ismerős és nyugodt körülmények között élhetik mindennapjaikat. A házi betegápolás ilyen esetben viszont létszükségessé válik!

A házi betegápolás sokszor nem kivitelezhető a család számára szakmai hozzá nem értés miatt vagy az egész napos munka, egyéb elfoglaltság következtében. Persze nagyon gyakran jelen van a rokonokban a készség és a jó akarat, ha szeretteikről van szó, de idővel a tapasztalat bebizonyítja, hogy előbb vagy utóbb elérik Ők is az emberi teljesítőképesség határait. Ma már ilyen esetben nem kell a beteget kiszakítani megszokott környezetéből, ugyanis a házi betegápolás szolgáltatás szakápolók által adott.

Az otthoni, azaz a házi betegápolás szolgáltatás rendkívül sokrétű és rugalmas lehet, így a fogyatékos emberek hozzátartozói számára igazi segítséget jelet. Természetesen különböző fokozatokban lehet igényelni a házi betegápolást, így az alkalmi segítségnyújtástól a folyamatos ápolásig igencsak széles a skála.

Házi betegápolás

Házi betegápolás

A házi betegápolás segítségére lesz költözés, sebellátás, masszírozás, gyógytorna, injekcióbeadás, gyógyszerezés esetében, illetve állandó jelleggel amikor szobaterápia kellékeinek kezelésről, állandó katéter karbantartásról vagy épp gégetubus tisztításáról, annak cseréjéről van szó.

A házi betegápolás hazánkban igényelhető azon mozgáskorlátozottak számára, akik nem tudnak a rendelőkhöz eljutni. Az Otthoni Szakápolói Szolgálatot Budapesten a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete működteti, azaz az OEP által finanszírozott szolgáltatásról van szó, ami a betegek számára így díjmentes.