Hogyan készüljünk fel a nyárra, a napozás szempontjából

A nyári nap sugarai sokunkat megtréfáltak már az évek során. Bizonyára többünket is izgalmasan érintett, amikor egy kellemesnek ígérkező külföldi utazásról rák vörös bőrrel tértünk haza. Ennek oka az volt, hogy nem készültünk fel kellőképpen a napozásra.

[wp_ad_camp_1]

Főleg a mediterrán tájakra való kalandozások során érdemes előnapozást végezni, hiszen az ottan napfény sokkal erőteljesebb és alattomosabb, mint amit itthon tapasztalunk. A nyaralás előtt érdemes egy pár alkalmas szolárium bérletet venni és vitaminok szedése is igen javallott. C,E és B vitamin szedésével bőrünk belső védelmét is biztosítjuk. Egy nagy tévhit az, hogy a vízben nem lehet leégni. Pontosan ott lehet a legjobban, hiszen a víz felszínéről visszaverődnek a nap sugarai és ezáltal igen roncsoló hatásúak.

Leégés ellen naptej

Leégés ellen a naptejet javasoljuk!

A vízben való leégés ellen úgy tudunk védekezni, hogy még a vízbe szállás előtt legalább fél órával használjuk a fényvédő krémet! Minden vízből való kiszállás után az eljárást meg kell ismételni. nagyon világos bőrűeknek a 20-nál magasabb faktorszámú naptej ajánlott! Azok is a magas faktorszám mellett döntsenek, akiknek a családban rákos betegségeket diagnosztizáltak, vagy nagyon sok anyajeggyel rendelkeznek. A különböző városlátogatások és kirándulások során se felejtsük el bekenni bőrünket a naptejjel. Ha kisgyermekkel utazunk, akkor az ő bőrének védelmére különös figyelmet fordítsunk. Minél magasabb faktorszámú és lehetőleg vízálló naptejet használjunk az ő esetükben. Ha az alapvető szabályokat betartjuk és előkészítjük bőrünket a nyaralásra, akkor semmi baj nem érhet bennünket a napozás terén!