Hogyan lehet automatizálni a termék frissítést egy webshop esetében?

Online árulja a termékeit az Unas vagy a ShopRenter segítségével? Több száz vagy akár több ezer terméket? Egy nap azonban rájön, hogy az automatizálásra van szüksége, hiszen frissíteni szeretné a termékleírásokat a legújabb információkkal, vagy jobb minőségű képeket adna hozzá a termékekhez, vagy új termékekhez szeretne leírásokat.

Képzelje el, milyen erőfeszítésekre van szüksége hogy mindezt darabonként, kézzel végezze el. Hihetetlen munka naponta figyelni a termékfrissítéseket minden olyan gyártótól, amelynek termékeit az Ön is értékesíteni szeretné. Ön dönthet úgy, hogy elkerüli mindezt a zűrzavart, és automatikusan importálja a termékkatalógusokat és -leírásokat! És ez a helyes döntés, hiszen pénzt időt és energiát is megtakarít ezzel a lépéssel. Az automatizálás annyiból áll, hogy a fejlesztő csatlakozik egy vagy több katalógus szolgáltatóhoz, amit API feed bekötésnek hívunk, kinyeri a szükséges adatokat (például termékfotókat, rövid/hosszú leírást, specifikációkat stb.), átalakítja azokat egy új, a weboldalának megfelelő struktúrába, majd feltölti a webáruházába.

Sok nagy látogatottságú áruház  már automatizált termékfeltöltést végez, amely segítségével importálja a katalógusokat és a termékek leírásait pillanatok alatt. A gazdag tartalom importálása kiváló termék feltöltést eredményez, amellyel minden vásárló elégedett lehet. Azonban az automatizálás nem csak a termékfeltöltésre értendő! A termék frissítés rendkívül fontos követelmény, ha egy webáruház automatizálásáról van szó. Érdemes lehet a készlet- és árinformációk időben történő frissítését is elvégezni, hiszen ezen is sok vásárlói elégedettség múlhat. Akárhogy is döntsön, ha a webshopjáról van szó, a beszállítók integrálása ma már szinte elengedhetetlen, ha több ezer termék elérhető webáruházában. Fontos, hogy szakemberhez forduljon, aki érdemleges tanácsokat nyújthat a ShopRenter termékfeltöltés vagy akár az Unas nagykereskedés integráció kapcsán.