Hogyan tudja legyőzni álláskeresési félelmeit?

A mostani álláskeresés gondolata valószínűleg a legtöbb szakember számára nagyon félelmetes. Bár sok dolog ijesztheti meg az álláskeresés során, nem hagyhatja, hogy ezek a félelmek befolyásolják a karrierjét, különösen akkor, ha a megfelelő eszközökkel, tippekkel és stratégiákkal könnyen legyőzheti őket.

Ha a „munkakeresés” kifejezés félelmet hozott az életébe, ne aggódjon. Íme, hogyan lehet leküzdeni az őszi álláskeresési félelmeit, éppen Halloween idején! Rengeteg időt és energiát fektet az álláskeresésbe, de mi van, ha a munkaadók soha nem hívják vissza? Ez sok szakember számára gyakori félelem, és jó okkal. Sok álláskereső valóban órákat tölt napi jelentkezéssel, és soha nem hall visszajelzést a munkáltatóktól. Ennek néhány oka lehet: az önéletrajz nem jutott túl az ATS -en, a kísérőlevele nem tűnt ki a menedzserek előtt, és/vagy nem értékesítette megfelelően készségeit és tapasztalatait a munkaadók előtt. Optimalizálja önéletrajzát kulcsszavakkal és a munkatapasztalat számszerűsítésével, hogy túljuthasson az ATS-en. Írjon egy kísérőlevelet, hogy kitűnjön a versenytársak közül.

Végre megtalált egy munkát, ami tetszene és interjút készített a céggel? De mi van, ha furcsa kérdésekkel bombázzák az állásinterjún? Mi van, ha tönkreteszi az esélyét, hogy állásajánlatot kapjon? A bizalom kulcsfontosságú az állásinterjún, és nem lehet magabiztos az interjúra való megfelelő előkészítés nélkül. Ha egy ideje munkát keres, kétségbeesettnek érezheti magát. Emiatt sebezhető helyre kerül, de ha teheti, kerülje el, hogy csak megelégedjen egy munkával. Másfelől előfordulhat, hogy több állásajánlata van, és el kell döntenie, melyik az Önnek megfelelő. Kényszerítve érzi magát a helyes döntés meghozatalára? Kapcsolódjon ki és döntsön azután tiszta fejjel, hogy kipihente magát.