Hogyan válasszunk megfelelő ágykeretet?

Sokan igyekeznek az ágyvásárlát minél olcsóbban megúszni, ezért a lehető legegyszerűbbet választják ki. Ez azonban, könnyen hátfájdalmakhoz vezethet.

[wp_ad_camp_1]

Ágykeret vásárlás során a legtöbben igyekeznek nem komoly költségekbe verni magukat, merthogy minek megvásárolni az egy-két tízezerrel drágábbat, nem hiányzik a flanc. A minőségen azonban, nem érdemes spórolni, mivel az ilyen ágyak pár hónapon belül kényelmetlenné válnak, ne adj’ Isten leszakad. Teljesen mindegy, hogy a puritán vagy a dizájnos ágykereteket részesíted előnyben, a lényeg, hogy a minőségen ne spórolj! Az ágy két fő alkotórésze a keret, valamint az abban lévő betét. Ha a dizájnról beszélünk, akkor azt elsősorban a keretre értjük. A kényelemről az ágybetét gondoskodik, mondhatni ez az ágy lelke. Sokan úgy választanak ágyat, hogy az x-y ismerőséknek is ilyen van, akkor jó lesz az nekünk is. Ez bizony igencsak lutri ágy választás során, így jobb egy szakértőt vagy egy eladót megkérdezni. Úgy gondolom, elég hamar ki fog derülni, hogy az eladó tényleg ért-e az ágykeretekhez, vagy csak valamit a vevőre akar tukmálni.

Ágykeret

Ágykeret

De, akkor mégis mire érdemes figyelni? Például a méretre. A szélesség egy dolog, az ágy hossza jóval fontosabb. A túlzottan rövid ágyban biztos lehet benne, hogy lemondhat a pihentető alvásról. Ha egy két méter széles ágyat veszünk alapul és Ön 190 cm, akkor már lehet is készíteni a bankkártyát. Megvan az ideális fekvőhely. Valóban így van? Nos, el kell keserítenünk, ugyanis a válasz nem. A kényelmes, pihentető alváshoz az ágynak legalább 15-20-rel hosszabbnak kell lennie a magasságunknál. Tehát a 190 cm-es embernek minimum 205 cm-es, de inkább 210 cm hosszúságú ágyra van szüksége. Továbbá az alvási szokásokat is érdemes figyelembe venni az ágy választás során.