Reptéri jó tanácsok

A repülés egy olyan élményt biztosít, melyet talán semmilyen másmilyen más jármű nem tud nyújtani. Amennyiben el tudjuk engedni magunkat, akkor egy csodálatos élményben lehet részünk.

[wp_ad_camp_1]

Viszont, hogy mindezt átélhessük nagyon szigorú szabályzatokat kell betartanunk és bonyolult folyamatokat kell kipipálnunk. Mindez persze teljesen érthető, hiszen ha azt szeretnénk, hogy biztonságban utazhassunk, akkor ezeknek a feltételeknek meg kell felelnünk. Ha szeretnénk elkerülni a különféle kellemetlenségeket a reptéren, akkor nagyon fontos, hogy mindig időben érkezzünk. Az általános szabály azt írja előtt, hogy a járat indulása előtt legalább két órával érkezzünk meg. Hiszen számos elintézni valónk lehet az út előtt, mint pl. a csomagok feladása, amely bizony időbe kerül. A következő tanács, melyet érdemes megfogadni, hogy mindig legyenek előkészítve az okmányaink. Ugyanis így sokkal gyorsabban haladhat az ügyintézés. Ezen felül érdemes oda figyelni a súlyhatárokra. Vagyis ha nem szeretnénk felesleges kiadásba verni magunkat, akkor ne lépjük túl a megengedett súlyhatárt. Amely általában 10 kg-t tesz ki.

Nagyon fontos, hogy mindig ellenőrizzük a kézipoggyász méretét. Ugyanis ez légitársaságonként eltérhet. Ugyanis egyes légitársaságok engedélyezik, hogy a női kézitáska mellé, még akár egy laptop táskát is magunkkal vigyünk. Ezen felül, ha külön poggyászunk van, akkor mindig térjünk ki annak külön költéségére, ugyanis egyes légitársaságok esetén nagyon borsos árat is felszámolhatnak. Amire még szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az-az internetes chek-in. Nagyon ajánlatos, hogy a repjegy foglalásánál miden apró részletet nagyon figyelmesen olvassunk el, mivel sokszor itt nagyon fontos információkra találhatunk.