Tippek puffadás ellen

Az étkezés befejeztével nagyon sokan szembesülnek azzal a ténnyel, hogy puffadás keletkezik náluk, amely sokszor igen kellemetlen lehet. Az emberek többsége pedig nem tudja megfelelően kezelni ezt az érzést. Ugyanis pár egyszerű praktikával már nagyon sokat tehetünk ellene.

[wp_ad_camp_1]

Egy igazi házi orvosság lehet a szódabikarbóna. Amikor egy finom ebéd vagy vacsora után megkeseríti az életünket a puffadás, akkor nincs más teendőnk, mint gyorsan keverni egy csodaszert. Ez pedig egy pohár vízbe egy teáskanál szódabikarbóna. Amint jól elkevertük, akkor gyorsan igyuk meg. Elsőre talán túlságosan sósnak fog tűnni, ám az ízét nagyon hamar elfedhetjük, ha már megtapasztaljuk a gyors hatását. Ugyanis a puffadást vagy a gyomorégét is akár pillanatok alatt megszüntetheti. A következő csodaszert egy igen finom gyümölcs hozza el számunkra, ez pedig nem más, mint az ananász. Amennyiben puffadás legkellemesebb módszerét szeretnénk választani, akkor nincs más teendőnk, mint ananászt fogyasztani. Az ananász 85% víz. Mindezek mellett elmondható róla, hogy bromelaint is tartalmazz, ami nagyon hatékonyan segíti az emésztést és a fehérjék lebontását.

Puffadás

Puffadás

Amennyiben a gyógynövényekre esküszünk, akkor ilyen esetekben az édesköményhez kell folyamodnunk. Ugyanis az édeskömény nagy mennyiségben tartalmazz foszfátot, kalciumot, mangánt, magnéziumot és cinket is. A puffadással járó kellemetlen érzésen pont ezeknek a hatóanyagoknak köszönhetően tud nagyon gyorsan segíteni. Tehetjük az ételünkbe, vagy akár teát is főzhetünk belőle. Amennyiben a legjobb puffadás elleni zöldséget keressük akkor az a brokkoli. A puffadás könnyen elűzhető ennek a zöldségnek a fogyasztása által, ugyanis nagyon magas mennyiségben tartalmazz magnéziumot.