Hogyan válaszoljunk a “Miért érdekli ez a munka?” kérdésre

A munkaadók által az állásinterjúk során feltett gyakori interjúkérdés: “Miért érdekel ez a pozíció?” Ilyenkor meg akarják tudni, miért akar a cégüknél dolgozni, és hogy miért jelentkezett konkrétan az állásra.

[wp_ad_camp_1]

Mindig fontos tudni, hogyan kell jól megválaszolni az interjús kérdéseket, különösen ezt a kérdést. Hogy meggyőzze a munkáltatót arról, hogy valódi kapcsolata van a vállalattal és szenvedélye van a jelentkezett munka iránt, az interjúkra adott válaszának a következővel kell kezdődnie: “Nagyon érdekel ez a munka, ennél a cégnél, mert…” és akkor soroljon fel legalább három okot, amiért ott akar dolgozni. Az első oknak mindig megfelelőnek kell lennie a szakmai képességek szempontjából. Példa: “Érdekel ez a munka, mert látom, hogy ebben a szerepemben a képességeim segíthetnek megoldani ezt a problémát a vállalatán belül. Látok lehetőséget arra is, hogy megtanuljam és továbbfejlesszem ezeket a készségeket, így mindketten profitálnánk személyesen, szakmailag és anyagilag. Ha be tudok jönni ide, megoldani a problémákat és megvalósítani a céljait, tudom, hogy a karrieremet úgy alakíthatom, ahogy szeretném. “

Válaszának ez a része tudatja velük, hogy izgatottan várja, hogy mit tud majd elérni értük, ugyanakkor hangsúlyozza, mit hoznak ki az alkuból. El kell adnia önmagát, mint olyan vállalkozást, aki a versenytársnál jobb szolgáltatást tud nyújtani. Egy másik példa: “Szeretem ennek a szervezetnek a kultúráját is. Amit hallottam és amit olvastam a cégről, az úgy tűnik, hogy nagyon illik személyiségemhez és értékeimhez. Nagyon összekapcsolódom a küldetéssel, és szenvedélyesen érzem magam az elvégzett munka iránt. ” Ez egy általános válasz, így konkrétabb lehet, ha valóban megnevez néhány olyan dolgot, amelyet a vállalat munkahelyi kultúrájáról hallott vagy olvasott.