Hogyan védekezzünk a darázscsípés ellen?

Ma már bárki érintett lehet a méhcsípés okozta allergia kapcsán. Nemtől és kortól függetlenül bárkinél kialakulhat olyan allergiás reakció, amely akár az életünkbe is kerülhet. Most megpróbáljuk összefoglalni, hogy milyen módszerekkel érdemes védekezni a támadók ellen.

[wp_ad_camp_1]

Rögtön a csípés után jelentkezhet is az allergiás reakció, de előfordulhat, hogy csak 1-2 óra után jönnek elő az allergiára utaló jelek. Az allergiás tünetek a következők lehetnek: bőrkiütés, bőrvörösség illetve a száj vagy a szem duzzanata. A méhcsípés áldozatának állapota rohamosan romolhat, ezért nagyon gyorsan segítséget kell kérni. A romló állapot legsúlyosabb verziója az anafilaxia, amely szapora szívveréssel és hatalmas vérnyomáseséssel járhat.

Sokan azt gondolják, hogy az allergia csak hirtelen alakulhat ki, de ha már volt olyan csípésünk, amely után akár 12 cm átmérőt is meghaladó duzzanat keletkezett akkor az intő jel lehet az allergiára. Kisgyermekeknél nagyon óvatosan járjunk el, hiszen az ő szervezetük még fejlődésben van, és nem nagyon tudnak mit kezdeni az idegen fehérjék legyőzésével. Rájuk fokozottan ügyeljünk akkor, amikor a természet lágy ölén kirándulgatunk.

Darázscsípés

Darázscsípés

Miután megbizonyosodtunk arról, hogy allergiásak vagyunk vagy megvolt az erre utaló duzzanat, mint előjel érdemes allergiavizsgálatot végeztetni. Az allergiát egy egyszerű vérvizsgálattal megállapíthatják, így mi is nyugodtabban alszunk, ha tudjuk, hogy allergiások vagyunk, és milyen szert kell majd azonnal a kórházba érkezéskor kérni az orvosoktól.