Hogyan védekezzünk a lábgomba ellen?

A lábgomba ma Magyarországon már igazi népbetegség, hiszen akár a lakosság 70%-át is érintheti. A lábgomba elterjedését azonnal meg kell akadályozni, hiszen akár egy súlyos visszér betegség is kialakulhat belőle. A lábgomba kialakulása általában akkor fordul elő, amikor sokáig szellőzetlen cipőben vagyunk, vagy állandóan ugyanazt a cipőt hordjuk. Először a lábujjak között jelenik meg a gomba, majd szépen fokozatosan átterjed a talp felületére is. Ez égető és egyben viszkető érzéssel is járhat, amely igazán kellemetlen tünetnek minősül.

[wp_ad_camp_1]

A lábgomba kezelése többféleképpen is megtörténhet.  Az első és legfontosabb, hogy a család összes tagjának külön törölközője legyen, hiszen így megakadályozható a továbbfertőzés. Kerüljük el a műszálas zoknik viselését, hiszen azokban semmiképpen sem tud szellőzni a lábunk. A zárt cipőket cseréljük le jól szellőző cipőkre illetve papucsokra.

Lábgomba kezelése tengeri sóval

Lábgomba kezelése tengeri sóval

Ha ezeket a feladatokat mind teljesítettük, akkor máris elkezdhetjük magát a kezelése, amely történhet szájon át szedhető gyógyszerek és krémek formájában is. A gyógyszereket minden esetben szakorvos, azaz bőrgyógyász írja fel. Az egyes kúrák ideje akár több hét vagy akár hónap is lehet, így igen nagy türelemmel kell viseltetnünk a teljes kezelése alatt. Nagyon fontos, hogy a kúrát végigvigyük különben soha nem fogunk megszabadulni a láb gomba kellemetlen tüneteitől.

A láb gomba általában azokat veszélyezteti, akiknek igen izzadékony a lábuk, vagy esetleg már volt gomb ás fertőzésük. Ilyen esetben még fontosabb hogy megfelelő cipőt viseljünk az újragombásodás megelőzésére.