Utazzon az Inviával török nyaralásra!

De, mégis miért, tehetné fel a kérdést, amire mi napestig tudnánk sorolni az okokat, hisz Törökország egy nem mindennapi ország, ahova mindenképp megéri ellátogatni!

Török nyaralásTörökország maga az élő történelem, hisz köztudott, hogy egyik leghíresebb városa, Isztambul, az egykori Konstantinápoly a Kelet-Római birodalom fővárosa volt. Isztambulban bőven akad látnivaló, ezért érdemes több napot rászánni. A híres Hagia Sophia kihagyhatatlan látvány, méghozzá nem csak kívülről, hanem belülről is érdemes megtekinteni. A világ egyik leghíresebb temploma az UNESCO Világörökség része, mely 1500 év alatt nem csak az idő vasfogának állt ellen, de közeli földrengést és átépítéseket is. De, nem csak a Hagia Sophia-t érdemes megtekinteni, hanem a kék mecsetet is, mely a mai napig egyházi épületként funkcionál, így csak mezítláb lehet belépni, ha pedig eljön az ima ideje, akkor tilos a belépés a turistáknak. Ha beszeretnénk menni, akkor a férfiaknak hosszú nadrág, a nőknek pedig bokáig érő ruházatot és fejkendőt kell viselni, mely a vállat is takarja.

Törökország nyaralás

Törökország nyaralás

Az elsüllyedt palota látványa is igazi élmény, ezt sem érdemes kihagyni. Ha már Törökországban vagyunk, akkor a tengerpartra is érdemes ellátogatni és természetesen a híres török bazárba is, ahol nem lehet alkudozni, hanem szabályosan kötelező. Itt aztán tényleg mindent megtalál az ember, arról már nem is beszélve, hogy a bazárnak van egy különleges hangulata. A Boszporuszt sem érdemes kihagyni, ami az Európát Ázsiától elválasztó, 30 kilométer hosszú tengerszoros. Érdemes rajta hajókirándulást tenni, mivel gyönyörűen rá lehet látni a hajóról az óvárosra. Bővebb információkért és kiváló törökországi utazási ajánlatokért látogasson el az invia.hu weboldalra és tekintse meg az ajánlatokat!