Utazzon az Inviával török nyaralásra!

De, mégis miért, tehetné fel a kérdést, amire mi napestig tudnánk sorolni az okokat, hisz Törökország egy nem mindennapi ország, ahova mindenképp megéri ellátogatni!

[wp_ad_camp_1]

Török nyaralásTörökország maga az élő történelem, hisz köztudott, hogy egyik leghíresebb városa, Isztambul, az egykori Konstantinápoly a Kelet-Római birodalom fővárosa volt. Isztambulban bőven akad látnivaló, ezért érdemes több napot rászánni. A híres Hagia Sophia kihagyhatatlan látvány, méghozzá nem csak kívülről, hanem belülről is érdemes megtekinteni. A világ egyik leghíresebb temploma az UNESCO Világörökség része, mely 1500 év alatt nem csak az idő vasfogának állt ellen, de közeli földrengést és átépítéseket is. De, nem csak a Hagia Sophia-t érdemes megtekinteni, hanem a kék mecsetet is, mely a mai napig egyházi épületként funkcionál, így csak mezítláb lehet belépni, ha pedig eljön az ima ideje, akkor tilos a belépés a turistáknak. Ha beszeretnénk menni, akkor a férfiaknak hosszú nadrág, a nőknek pedig bokáig érő ruházatot és fejkendőt kell viselni, mely a vállat is takarja.

Törökország nyaralás

Törökország nyaralás

Az elsüllyedt palota látványa is igazi élmény, ezt sem érdemes kihagyni. Ha már Törökországban vagyunk, akkor a tengerpartra is érdemes ellátogatni és természetesen a híres török bazárba is, ahol nem lehet alkudozni, hanem szabályosan kötelező. Itt aztán tényleg mindent megtalál az ember, arról már nem is beszélve, hogy a bazárnak van egy különleges hangulata. A Boszporuszt sem érdemes kihagyni, ami az Európát Ázsiától elválasztó, 30 kilométer hosszú tengerszoros. Érdemes rajta hajókirándulást tenni, mivel gyönyörűen rá lehet látni a hajóról az óvárosra. Bővebb információkért és kiváló törökországi utazási ajánlatokért látogasson el az invia.hu weboldalra és tekintse meg az ajánlatokat!