Hová permetezzük a parfümöt?

Hová permetezzük a parfümöt? – tettük fel a kérdést a Parfüm Center webáruház szakértőjének. Kiderült, hogy a dolog nem is olyan egyszerű, mint elsőre hinnénk.

[wp_ad_camp_1]

A Parfüm Center webáruház szakértője szerint a hölgyek esetében a fül töve, illetve a fülhöz közel eső nyaki rész lehet remek választás. Ellenben a hölgyek gyakran elkövetik azt a hibát, hogy egészen a fül mögötti területet célozzák, ahol a bőrük zsírosabb, így az illat nem tud megfelelően kiteljesedni. Jó választás lehet még a csukló belső éle, valamint a könyökhajlat is. A férfiak esetében a nyak és a kézfej jelenti a jó választást.

Mindkét nem képviselői sokszor elkövetik azt a hibát, hogy a bőrre permetezett parfümöt dörzsöléssel el akarják „simítani”. Erre semmi szükség, sőt ilyen módon tönkreteszik az illatmolekulákat. A szakmában ezt úgy nevezik, hogy összetörik az illat, de ennél összetettebb kémiai jelenségről van szó. Mindenesetre érdemes fejben tartanunk, hogy a dörzsölést mellőzni kell.

Parfüm

Parfüm

A parfümök akár az otthon illatosításában is szerephez jutnak. Megfelelő óvatossággal a szövegekre is permetezhető némi illatszer.

A parfüm minőségét meg kell őriznünk annak érdekében, hogy akár 2-3 évig is használható maradjon. Sajnos a legtöbben a fürdőszobában tartják a parfümjeiket, ami egyértelműen rossz döntés. A fürdőszoba levegője nedvesebb a lakás többi helyiségénél; a fürdőszoba helyett a bontott üvegeket inkább sötét és száraz helyen tároljuk! Alapvető nézet, hogy egy bontatlan parfüm szinte időtlen időkig megőrzi a minőségét, viszont egy bontott üveg lassan, de biztosan gyengülni kezd. Ez nem feltétlenül igaz, ha betartjuk a tárolására vonatkozó alapvető ajánlásokat. A parfümök legnagyobb ellensége a nagy hó és a napfény. Ezek miatt érdemes inkább egy ruhásszekrényt választani a tárolásra.