Html szerkesztő tanfolyam online

A Hypertext Markup Language (HTML) a webes böngészőben történő megjelenítésre tervezett dokumentumok szabványos jelölőnyelve. Segíthetnek olyan technológiákban, mint a CSK (Cascading Style Sheets) és a szkriptnyelvek, például a JavaScript.

[wp_ad_camp_1]

Html szerkesztő vár mindenkit a webiskola.hu weboldalon, ezért ha ön is szeretne egy hatékony html szerkesztőt használni, akkor nézzen be hozzánk bátran. A webböngészők HTML-dokumentumokat fogadnak egy webszerverről vagy helyi tárhelyről, és a dokumentumokat multimédiás weboldalakra teszik. A HTML szemantikailag írja le a weboldal felépítését, és eredetileg jeleket tartalmaz a dokumentum megjelenésére. A HTML elemek a HTML oldalak építőelemei. HTML-konstrukciókkal képek és más objektumok, például interaktív űrlapok ágyazódhatnak be a renderelt oldalba. A HTML lehetőséget nyújt strukturált dokumentumok létrehozására a strukturális szemantika megjelölésével a szövegekben, például fejlécekhez, bekezdésekhez, listákhoz, hivatkozásokhoz, idézetekhez és egyéb tételekhez. A HTML elemeket címkék határolják, szögletes zárójelek segítségével írva. Az olyan címkék, mint az <img /> és a <input />, közvetlenül vezetik be a tartalmat az oldalra.

Más címkék, például a <p> körülveszik és információt nyújtanak a dokumentum szövegéről, és tartalmazhatnak más címkéket alelemként.  A böngészők nem jelenítik meg a HTML címkéket, de az oldal tartalmának értelmezésére használják őket. A HTML beágyazhat olyan programokat, amelyek olyan szkriptnyelven vannak írva, mint például a JavaScript, ami befolyásolja a weboldalak viselkedését és tartalmát. A CSS felvétele meghatározza a tartalom kinézetét és elrendezését. A World Wide Web Consortium (W3C), a HTML korábbi fenntartója és a CSS szabványok jelenlegi fenntartója, 1997 óta ösztönzi a CSS használatát az explicit prezentációs HTML helyett. Html szerkesztésért keresse fel a webiskola.hu weboldalt.