Igyál sok teát, de ne akármilyet!

A legtöbb országban divat teaszertartásokat tartani, hiszen gondoljunk csak az angolok ötórai teázására vagy a japánokra és azok finom teáira. Néha adja át Ön is magát ezeken a hűvös téli estéken ennek a meleg, aroma dús élvezetnek és feledkezzen meg a napi stresszről, melegedjen fel kedvenc karosszékében egy csésze különlegesség mellett!

[wp_ad_camp_1]

Ma már sok fajtájú, ízű és hatású fekete tea kapható. A hatása függ attól, hogy mennyi ideig hagyjuk ázni a vízben, mivel ha minimum 5 percig hagyjuk kiázni, nyugtató hatású teát kapunk, ám ha 2-3 percig hagyjuk állni serkentő hatását fejti ki ugyan az a tea.

A zöld tea levelei sok C-vitamint tartalmaznak. Készítésekor mindig hagyja kicsit lehűlni a vizet, mielőtt ráöntené a tealevelekre azt és mindössze 2-3 percig hagyja csak ázni a leveleket. A zöld tea beindítja az anyagcserét és felpörgeti a testet. Segíti a fogyást és nagyon jó rákmegelőző hatású, ezért javasolt, hogy minden nap egy pohárral elfogyasztani belőle.

Zöld tea

Zöld tea

A ginzeng tea egyszerre nyugtató és lazító hatású, valamint lágy aromájú tea. Hagyja állni 3 percig a vízben. A narancsbőr egyik kiváltó oka lehet az ösztrogén hormon túlsúlya, amit ginzeng fogyasztásával remekül ellensúlyozhat, mivel a ginzeng androgénszerű növényi hormont tartalmaz, amely képes elősegíteni a szövetek feszességét. A ginzeng az első, a természetes afrodiziákumok közül, amelynek hatása már tudományos körökben is igazolt.

Sokan úgy vélik, hogy egy jó fürdő teljesen felfrissíti a testet, egy csésze tea pedig a lelket. Ez valóban így is van, hiszen azt még tudományos ismeretek is alátámasztják. A tea ugyanis serkenti az agyműködést, frissít, sőt egészségesen és fitten tart. A számtalan ízvarázsnak köszönhetően mindenki kedvére válogathat, válasszon hát ízlése szerint teát, akár zöld, fekete, gyógynövény vagy gyümölcsökből készítik azt.