Instagram marketing, amit nem lehet kikerülni

Az Instagram manapság az egyik legnépszerűbb közösségi médiaplatform, mely amellett, hogy kiváló példája a gyors térhódításnak, egyben kiváló marketing felület is. Különösen a kezdő vállalkozások esetében segíthet sokat, ha jelen van ezen a felületen, habár az is elképzelhetetlen, hogy egy sikeres cég ne legyen fenn az Instagramon.

[wp_ad_camp_1]

Instagram marketing által kiaknázhatók ennek a médiaplatformnak az előnyei. Az Instagramon több millióan fenn vannak, azonban a legtöbb felhasználó kizárólag a mindennapi tevékenységeiről, életének kisebb-nagyobb mozzanatairól oszt meg képeket, videókat. Erre a rengeteg használóra érdemes úgy tekinteni, mint potenciális ügyfelekre vagy vásárlókra. Ehhez arra van szükség, hogy egy üzleti Instagram fiók létrehozására van szükség. Az üzleti fiókot precízen kell létrehozni, így például minden szükséges adatot meg kell adni, nem szabad, hogy az üzleti profil azt az érzetet adja, hogy hiányos profilról van szó vagy, hogy az oldal kezelője, esetleg a cég hanyag. Az igazán prominens márkák jelentős része legalább heti rendszerességgel posztol az Instagramon, amiből jól látszik, hogy fontos a rendszeres aktívitás.

Persze joggal merül fel a kérdés, hogy miért pont az Instagram és miért nem a Facebook. A statisztikák azt mutatják, hogy az Instagram esetében az elkötelezettség tizenötször magasabb, mint a Facebook esetében. Ha te kifejezetten a fiatal korosztályt célzod, akkor nem szabad elfelejteni, hogy a fiatalok egyre kevésbé vannak jelen a Facebookon, hiszen egyre többen átpártolnak az Instagramra. Ne feledd, az Instagramon bármilyen méretű és típusú vállalkozás prosperálhat! Ha szeretnél még jobban elmerülni a témában és még több hasznos tippet kapni, akkor azt javasoljuk, hogy látogass el az instagram-marketing.hu weboldalra!