Integrált városfejlesztési stratégia szakértőktől

Ha településfejlesztésbe fog a város, akkor nagyon fontos, hogy integrált településfejlesztési stratégia is elkészüljön. Egy laikus számára egyáltalán nem könnyű egy ilyet megalkotni, így célszerű szakember segítségét kérni a témában. Ennek érdekében azt javasoljuk, hogy látogasson el a varosfejlesztes.hu weboldalra!

[wp_ad_camp_1]

Integrált városfejlesztési stratégia segítségével sokkal jobban átlátható a városfejlesztés lépésről lépésre. Az integrált településfejlesztési stratégia hét-nyolc éves intervallumot jelent alapvetően, az önkormányzatok ennyi időre vetítik előre a települések városfejlesztési tevékenységeit. Ha nem tudja kihez forduljon az integrált városfejlesztési stratégia elkészítése kapcsán, jó, ha tudja, hogy a Városfejlesztés Zrt nagy gyakorlattal rendelkezik integrált településfejlesztési stratégia készítésében, ami többek közt annak köszönhető, hogy az elmúlt húsz évben több ilyet is készített külföldi és hazai városok számára. Érdemes ellátogatni az online platformjukra, ahol bőven talál referenciát, így eldöntheti szeretne-e bizalmat szavazni számukra. Még az évezredforduló előtt pár évvel és a kétezres években olyan városok számára készítettek stratégiai szemléletű, azonban megvalósítás orientált tervezési dokumentumokat, mint Pécs Megyei Jogú Város, Mosonmagyaróvár, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város, Keszthely, Cegléd vagy Fülek.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Városában a fentebb említett tervezetek alapján hozták létre az önkormányzatok saját városfejlesztő társaságukat. Összességében az elkészített dokumentumok és tervezetek meghatározták a megvalósításukra alkalmas városfejlesztő társaságok jellemzőit. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a varosfejlesztes.hu weboldalra, ahol a referenciákat is megtekinthetik!